Annons

Sommarkul även i år

Jönköping Hyresgästföreningen i Vetlanda har beviljats 30 000 kronor även i år. Pengarna ska gå till Sommarkul som blivit en populär familjedag för alla barn i hela Vetlanda.

Det blir Sommarkul även i år. Det stod klart när Vetlanda kommun beslutade att bidra med pengar till Hyresgästföreningen i Vetlanda. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är vi tacksamma för. Dagen har blivit väldigt populär. Förra året kom cirka 700 barn och 200 vuxna, berättar Anne Hägg, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Annons

Årets Sommarkul infaller den 20 augusti, på sommarlovets sista dag. Alla barn i hela Vetlanda mellan sex och femton år är inbjudna. Det blir en riktig familjedag med grill, hoppborgar och andra lekvänliga aktiviteter på bostadsområdet Kantarellen. 

Men arrangemanget bidrar inte bara till roligheter för barnen. Det är också ett arrangemang som sätter Hyresgästföreningen på kartan som en av lokalsamhällets viktiga aktörer. 

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Det är jätteroligt att kunna bidra på det här sättet och se barnens glädje, säger Anne Hägg.

Annons

Eftersom Sommarkul är ett stort arrangemang, blir det inga fler utåtriktade sommaraktiviteter för Hyresgästföreningen i Kalmar.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.