HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sommarkul även i år

Jönköping Hyresgästföreningen i Vetlanda har beviljats 30 000 kronor även i år. Pengarna ska gå till Sommarkul som blivit en populär familjedag för alla barn i hela Vetlanda.

Det blir Sommarkul även i år. Det stod klart när Vetlanda kommun beslutade att bidra med pengar till Hyresgästföreningen i Vetlanda. 

Läs ocksåKrav på höjda hyror i region Aros-Gävle

– Det är vi tacksamma för. Dagen har blivit väldigt populär. Förra året kom cirka 700 barn och 200 vuxna, berättar Anne Hägg, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Årets Sommarkul infaller den 20 augusti, på sommarlovets sista dag. Alla barn i hela Vetlanda mellan sex och femton år är inbjudna. Det blir en riktig familjedag med grill, hoppborgar och andra lekvänliga aktiviteter på bostadsområdet Kantarellen. 

Men arrangemanget bidrar inte bara till roligheter för barnen. Det är också ett arrangemang som sätter Hyresgästföreningen på kartan som en av lokalsamhällets viktiga aktörer. 

Läs ocksåVarbergsbo fick värden att åtgärda en rad bristerVägg med flagnad färg.

– Det är jätteroligt att kunna bidra på det här sättet och se barnens glädje, säger Anne Hägg.

Eftersom Sommarkul är ett stort arrangemang, blir det inga fler utåtriktade sommaraktiviteter för Hyresgästföreningen i Kalmar.

Läs också Marcus får 48 kronor för råttor på balkongen – tre trappor upp Hennes dricksvatten är förgiftat Hyregästföreningen pratar demokrati i Nordmakedonien

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.