Annons

Sommarkul även i år

Jönköping Hyresgästföreningen i Vetlanda har beviljats 30 000 kronor även i år. Pengarna ska gå till Sommarkul som blivit en populär familjedag för alla barn i hela Vetlanda.

Det blir Sommarkul även i år. Det stod klart när Vetlanda kommun beslutade att bidra med pengar till Hyresgästföreningen i Vetlanda. 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det är vi tacksamma för. Dagen har blivit väldigt populär. Förra året kom cirka 700 barn och 200 vuxna, berättar Anne Hägg, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Annons

Årets Sommarkul infaller den 20 augusti, på sommarlovets sista dag. Alla barn i hela Vetlanda mellan sex och femton år är inbjudna. Det blir en riktig familjedag med grill, hoppborgar och andra lekvänliga aktiviteter på bostadsområdet Kantarellen. 

Men arrangemanget bidrar inte bara till roligheter för barnen. Det är också ett arrangemang som sätter Hyresgästföreningen på kartan som en av lokalsamhällets viktiga aktörer. 

Läs ocksåKatastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål"

– Det är jätteroligt att kunna bidra på det här sättet och se barnens glädje, säger Anne Hägg.

Annons

Eftersom Sommarkul är ett stort arrangemang, blir det inga fler utåtriktade sommaraktiviteter för Hyresgästföreningen i Kalmar.

Läs också Efter Hem & Hyras granskning: Regeringen skärper regler för äldre hissar Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia" Är det farligt att åka hiss? Så vet du om hissen är säker

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.