HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sönderslagen lägenhet var knarkcentral

Göteborg Hyreslägenheten användes som narkotikacentral och hade misskötts så grovt att den blivit en sanitär olägenhet. Nu ger hyresnämnden värden rätt att vräka hyresgästen.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixabay
Vid ett polistillslag påträffades 1,3 kilo cannabis i lägenheten. Hyresnämnden tror inte på mannens förklaring att han råkat hitta narkotikan i sitt förråd.

Enrummaren i norra Göteborg användes systematiskt som narkotikacentral för uppdelning och paketering av narkotika. Det uppdagades vid en polisrazzia.

Detta är en av orsakerna till att hyresvärden velat säga upp kontraktet med mannen. En annan är att han uppträtt hotfullt och skrämt upp sina grannar vid flera tillfällen.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

När personal från hyresvärden besökte mannens lägenhet i maj i år hade han under en period uppträtt aggressivt, hotat andra kringboende och skrikit mot förbipasserande. Grannar vågade inte låta sina barn vara ute på gården av rädsla för mannens beteende.

I januari i år gjorde polisen en husrannsakan i lägenheten och fann stora mängder narkotika, bland annat 1,3 kilo cannabis. En del var portionsförpackat och utrustning för att väga och förpacka narkotika påträffades. Mannen hävdar själv att han hittat narkotikan i sitt förråd och tagit hand om den för att kunna lämna den till rätt ägare.

Senare under våren upptäcktes också att lägenheten var i princip helt sönderslagen. Den fasta inredningen och alla vitvaror var förstörda, och i kaoset som rådde låg bord, stolar, kläder och inredning staplat på varandra.

Annons
Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar

Mannen hävdar att lägenheten vandaliserats av utomstående, som tog sig in i lägenheten på grund av att dörren slagits sönder vid polisens tillslag. Att han inte betalat någon hyra sedan i mars beror på att lägenheten är sönderslagen.

Hyresvärden anser tvärtemot att det är mannen själv som är ansvarig för vanvården och skadegörelsen i lägenheten.

Hyresvärden anser att lägenheten blivit en sanitär olägenhet, och att en genomgripande renovering och sanering är nödvändig för att den ska kunna användas som bostad igen. Troligen behöver alla väggar, golvbeläggningar och socklar bytas och hela den fasta inredningen och alla vitvaror måste bytas ut.

Läs ocksåKronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp"

Värden sade därför upp hyreskontraktet redan till den sista april i år. Men mannen har bestridit att kontraktet ska sägas upp och inte velat flytta, vilket fått värden att vända sig till hyresnämnden.

Annons

Nu har hyresnämndens beslut kommit. Nämnden anser att det finns tydliga bevis på att mannen använder lägenheten som narkotikacentral, trots mannens nekande. Detta tillsammans med misskötseln och att mannen vägrat betala hyra i flera månader gör att nämnden anser att hyreskontraktet ska sägas upp.

Beslutet har överklagats till hovrätten.

Läs också Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Fyllde lägenheten med elektronik – hotas med uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.