HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stadsholmens hyresförhandlingar avbrutna

Stockholm Stadsholmen och Hyresgästföreningen har avbrutit förhandlingarna om 2008 års hyror. Nu väntar förlikning eller en strandning.

Skillnaden mellan parterna är fortfarande stor, även om de närmat sig varandra. Stadsholmen, som har nära 1 700 lägenheter i kulturfastigheter i Stockholm, hade begärt en höjning med 3,9 procent. Under förhandlingarna har de sänkt kravet till 2,9 procent.

Hyresgästföreningen hävdade att hyran egentligen borde sänkas med 3 procent, inte minst med tanke på att bolagets fastighetsskatt sänkts från årsskiftet. Men samtidigt var de beredda att acceptera en höjning med 0,5 procent för att få en snabb överenskommelse.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

En annan stötesten är att Stadsholmen vill ge ett koncernbidrag på sju miljoner kronor till ägarbolaget Stadshus AB.

När förhandlingarna nu kört fast så tar Stadsholmen och Hyresgästföreningen hjälp av de centrala parterna. Lyckas inte heller det, så strandar förhandlingarna och tvisten lämnas då till Hyresmarknadskommittén, som har representanter för både Sabo (allmännyttans bolag) och Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen uppmanar hyresgästerna att för säkerhets skull lägga undan pengar motsvarande en höjning på 2,9 procent. För en månadshyra på 5 000 kronor innebär det 145 kronor.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.