HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stefan slipper frysa – nya fönster före jul

Nyheter Beslutet i hyresnämnden satte fart på värden. Nu byts de ruttna fönstren i hans lägenhet ut. – Det känns jättebra, nu slipper vi frysa i jul, säger hyresgästen Stefan Lindell i Landskrona.
Foto: Ninnie Arsfeldt
Nöjd. Stefan Lindell får de ruttna fönstren utbytta. Bara någon vecka innan hyresnämndens beslut var hantverkarna på plats.

En del av besluten på Hem & Hyras svarta lista blir riktiga långkörare. Förhållandevis enkla fel tar år att åtgärda, värdar som sätter sig på tvären eller rentav går under jorden, med utdömda viten som följd. Tack och lov är det inte alltid så.

Hyresgästen Stefan Lindell i Landskrona var länge missnöjd med att fönster i hans lägenhet var slitna. Han drog sig för att klaga, men när hans sambo kom in i bilden blev ord till handling.

Läs ocksåVärd riskerar vite på 25 000 kronor

– Så är det med kvinnor, de får saker att hända, konstaterar Stefan och skrattar.

Arbete pågår. Nu är snart de ruttna och dragiga fönstren ett minne blott.

Han kontaktade Hyresgästföreningen, som dömde ut fönstren som ruttna och otäta. Med hjälp av föreningen vände han sig till hyresnämnden med förhoppningen att få till ett åtgärdsföreläggande. Så blev det också.

I beslutet skriver nämnden att i vanliga fall blir det inget åtgärdsföreläggande om värden medger att bristerna måste åtgärdas. Men värden Pålssons fastigheter har tidigare sagt att fönsterbytet ska utföras och det har ändå inte blivit av på flera år.

Läs ocksåHyresvärden stoppas av hovrätten – får inte kasta ut Marie

Pålssons fastigheter valde att inte överklaga beslutet utan satte efter bara någon vecka igång med att byta fönster. Som en liten bonus får Stefan Lindell och hans familj samtliga fönster utbytta. Inte bara dem som värden ska fixa enligt hyresnämndens beslut. Moderna treglasfönster med utsida av aluminium blir det. Hantverkarna håller på för fullt när Hem & Hyra når honom och vardagsrummets möbler är inklädda med plast. En bit av de gamla uttjänta fönsterramarna har sågats bort och det är lite stökigt.

Samtliga fönster byts. Stefan Lindell kommer att få samtliga fönster bytta, trots att värden inte behöver göra det, enligt hyresnämndens beslut.

”I samråd med entreprenören har vi valt att prioritera Stefan Lindells lägenhet och bytet ska enligt entreprenören vara i princip färdigställt innan julhelgen. Pålssons Fastigheter vill vara en seriös aktör på marknaden med väl underhållna fastigheter där trivsel och komfort för hyresgästerna är av högsta vikt”, skriver värden representant Thomas Lindén i ett mejl.

Förmodligen kommer Stefan Lindell att söka hyresnedsättning för tiden det har dragit från de ruttna fönstren, men det är en senare fråga. Nu är det tid att njuta av julfirande utan att behöva frysa.

Läs ocksåNu tar hyresvärden itu med "häxsotet"Vad är häxsot
Läs också Värden ska stoppa störningar från skrikande barn Nu ska Stefan få nya fönster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.