Annons

Stockholmsföretag satsar på hyresrätter i Bengtsfors

Bengtsfors Husen är slitna och underhållet eftersatt. Men de nya ägarna, Casato Bengtsfors, hoppas att renoveringen snart ska vara igång. Målet är att bostäderna ska få lite högre standard än ”vanlig Bengtsforsnivå” och att hyresgästerna ska välja att bo kvar.
Foto: Privat
Det Stockholmsbaserade företaget Casato har köpt tre hyreshus i Bengtsfors som nu ska renoveras. företaget hoppas kunna börja upprustningen redan innan årsskiftet.

Det handlar om husen Kinadalsvägen 37, Kunghällsvägen 40 samt Skolgatan 27 i Bengtsfors. Det bedöms som alla tre husen är i stort renoveringsbehov, men det skrämmer inte de nya ägarna.

Gustav Pettersson, som är en av tre i Casato, berättar att företaget redan äger ett hus i Bengtsfors och de redan 2018 var i kontakt med den förre ägaren för att prata om en försäljning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Då blev det ingen affär, men när det nu blev auktion var vi intresserade och köpte, säger Gustav Pettersson.

Varför köper ett Stockholmsbaserat företag hyreshus i Bengtsfors?

– En anledning är att jag och min bror Jacob kommer från Trollhättan. Vi känner till området och vi ville söka oss till västkusten när vi bestämde oss för fastighetsköp. Men allt vi äger ligger i Dalsland och Värmland. Vi menar att det är goda förutsättningar att köpa och äga fastigheter där.

Annons
Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.

Men Bengtsfors är ju ingen metropol precis.

– Nej, men vi känner att det är en region med framåtanda och Bengtsfors är en ort som inte kommer att dö ut. Det är många som vill bo där och vi har redan en bostadskö, säger Gustav.

Vilka vänder ni er till som hyresgäster?

Läs ocksåDyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vdDen förberedande förhandlingen mellan den före detta vd:n Pär Nilsson och Bengtsforshus blev fruktlös. Nu möts parterna i domstol.

– Vi kommer att renovera husen och ge dem lite högre standard, för att få seriösa och stabila hyresgäster. Det ska vara lite över snittet för att locka, säger Gustav.

Annons

Det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus var beredda att köpa husen om de inte ansåg att köparen var seriös. Men när det var Casato som la det högsta budet, cirka sju miljoner kronor, avstod bolaget att köpa.

– Vi betraktar dem som seriösa hyresvärdar och ser dem som trovärdiga i sin ambition att renovera, säger Pär Nilsson, vd för Bengtsforshus. Annars hade vi köpt.

Casato Bengtsfors hoppas kunna starta renoveringarna så snart de fått tillträde till byggnaderna. Det handlar om 40 lägenheter i de tre husen.

Läs också Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.