Annons

Stopp för storaffären i Umeå

Umeå Förvaltningsrätten konstaterade att beslutet inför försäljningen av drygt 1600 av Bostadens lägenheter var olagligt. En seger för de som kämpar mot försäljningen. Men kommunen vill ta ett nytt beslut nästa vecka.

Bostaden skulle sälja 1601 lägenheter på Mariehem samt på Carlshem. Det är fastighetsjätten Heimstaden som vill köpa. Samtidigt organiserades motstånd mot försäljningen och krav på att ogiltigförklara beslutet kom, eftersom man ansåg att beslutsgången var felaktig.
Nu har förvaltningsrätten gått på just den linjen och konstaterade att beslutet inte var giltigt. Dock hade kommunen redan stoppat affären, för att ta ett nytt beslut. Och det hoppas kommunledningen kunna ta redan nästa vecka.
Folkinitiativet i Umeå, som organiserar motståndet mot affären, uppmanar alla som kan att ta sig till fullmäktigemötet för att protestera.

Det är tre fastigheter på Mariehem samt sex fastigheter på Carlshem som man vill sälja. Sammanlagt handlar det om 1601 lägenheter, totalt 82 255 kvm uthyrbar yta. I förvärvet ingår även en byggrätt på cirka 150-200 lägenheter. Det totala fastighetsvärdet, inklusive mark, är 1 155 miljoner kronor, motsvarande cirka 14 000 kr/kvm.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.