Annons

Stoppad renovering i Växjö återupptas

Växjö Hyresnämnden ger Hyresbostäder i Växjö grönt ljus för att fortsätta renoveringar som stoppats på grund av att en hyresgäst vägrat godkänna arbetet.

En hyresgäst i Växjö ville inte godkänna Hyresbostäders planerade renovering av lägenheten. Till följd av detta fick åtgärderna i hyresgästens lägenhet, samt övriga lägenheter som delar samma vatten- och avloppsstammar, ställas in i väntan på klartecken.

Anledningen till renoveringen, som även innehåller förbättringsarbeten, är att behovet att byta stammar är stort, samt att badrum och kök är slitna med omodern standard. De 81 lägenheterna på Sandviksvägen byggdes i början på 1960-talet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det hela har förhandlats med Hyresgästföreningen och innebär en hyreshöjning med 661 kronor i månaden för hyresgästerna, höjningen genomförs i tre steg.

Annons

Eftersom hyresgästen inte skrivit under ett godkännande vände sig Hyresbostäder till hyresnämnden för beslut om att få fortsätta arbetetet trots att hyresgästen inte vill.

”Åtgärderna utförs i syfte att göra bostadens funktion mer ändamålsenlig och säker. Åtgärderna är motiverade av boendehänsyn och motsvarar de krav som hyresgäster i allmänhet ställer på en modern bostad. Det kan inte anses vara till nackdel för hyresgästen eller på annat sätt anses oskäligt mot denna, att åtgärderna utförs.” skriver Hyresbostäder till hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Hyresnämnden fann att upprustningen tycks vara av normala mått och beslutar att Hyresbostäder har rätt att fortsätta sin renovering, trots att hyresgästen inte godkänt det hela.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.