HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stoppad renovering i Växjö återupptas

Växjö Hyresnämnden ger Hyresbostäder i Växjö grönt ljus för att fortsätta renoveringar som stoppats på grund av att en hyresgäst vägrat godkänna arbetet.

En hyresgäst i Växjö ville inte godkänna Hyresbostäders planerade renovering av lägenheten. Till följd av detta fick åtgärderna i hyresgästens lägenhet, samt övriga lägenheter som delar samma vatten- och avloppsstammar, ställas in i väntan på klartecken.

Anledningen till renoveringen, som även innehåller förbättringsarbeten, är att behovet att byta stammar är stort, samt att badrum och kök är slitna med omodern standard. De 81 lägenheterna på Sandviksvägen byggdes i början på 1960-talet.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Det hela har förhandlats med Hyresgästföreningen och innebär en hyreshöjning med 661 kronor i månaden för hyresgästerna, höjningen genomförs i tre steg.

Annons

Eftersom hyresgästen inte skrivit under ett godkännande vände sig Hyresbostäder till hyresnämnden för beslut om att få fortsätta arbetetet trots att hyresgästen inte vill.

”Åtgärderna utförs i syfte att göra bostadens funktion mer ändamålsenlig och säker. Åtgärderna är motiverade av boendehänsyn och motsvarar de krav som hyresgäster i allmänhet ställer på en modern bostad. Det kan inte anses vara till nackdel för hyresgästen eller på annat sätt anses oskäligt mot denna, att åtgärderna utförs.” skriver Hyresbostäder till hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Hyresnämnden fann att upprustningen tycks vara av normala mått och beslutar att Hyresbostäder har rätt att fortsätta sin renovering, trots att hyresgästen inte godkänt det hela.

Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.