Annons

Stoppad renovering i Växjö återupptas

Växjö Hyresnämnden ger Hyresbostäder i Växjö grönt ljus för att fortsätta renoveringar som stoppats på grund av att en hyresgäst vägrat godkänna arbetet.

En hyresgäst i Växjö ville inte godkänna Hyresbostäders planerade renovering av lägenheten. Till följd av detta fick åtgärderna i hyresgästens lägenhet, samt övriga lägenheter som delar samma vatten- och avloppsstammar, ställas in i väntan på klartecken.

Anledningen till renoveringen, som även innehåller förbättringsarbeten, är att behovet att byta stammar är stort, samt att badrum och kök är slitna med omodern standard. De 81 lägenheterna på Sandviksvägen byggdes i början på 1960-talet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det hela har förhandlats med Hyresgästföreningen och innebär en hyreshöjning med 661 kronor i månaden för hyresgästerna, höjningen genomförs i tre steg.

Annons

Eftersom hyresgästen inte skrivit under ett godkännande vände sig Hyresbostäder till hyresnämnden för beslut om att få fortsätta arbetetet trots att hyresgästen inte vill.

”Åtgärderna utförs i syfte att göra bostadens funktion mer ändamålsenlig och säker. Åtgärderna är motiverade av boendehänsyn och motsvarar de krav som hyresgäster i allmänhet ställer på en modern bostad. Det kan inte anses vara till nackdel för hyresgästen eller på annat sätt anses oskäligt mot denna, att åtgärderna utförs.” skriver Hyresbostäder till hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåUppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljonerCarolina Munkfors och Max Pettersson ståt på marken, Jocke Honkamäki står en våning upp i en byggnadsställning under uppbyggnad vid en ljus men smutsig putsad fasad. Längst till vänster syns en del av en lastbil. Uppsalahem har tvingats renovera fönster i Eriksberg och Svartbäcken genom ett åtgärdsföreläggande från kommunen.

Hyresnämnden fann att upprustningen tycks vara av normala mått och beslutar att Hyresbostäder har rätt att fortsätta sin renovering, trots att hyresgästen inte godkänt det hela.

Läs också Framgång för hyresgäster i renoveringsstrid – möjligt välja bort åtgärder som höjer hyran Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.