Annons

Störde grannars nattsömn – tvingas flytta

Bollebygd Kvinnan smällde så hårt i balkongdörren om nätterna att grannarna väcktes. Nu tvingas hon lämna lägenheten i Bollebygds kommun.

Hyresnämnden i Göteborg har sagt sitt. En kvinna i 60-årsåldern får inte bo kvar i sin hyreslägenhet hos en privat värd i Bollebygds kommun. Orsaken är att hon under flera år stört sina grannar nattetid. Störningar har skett nattetid. Kvinnan har då gått ut på balkongen för att röka och när hon återvänt in ha hon smällt så hårt i balkongdörren att gannarna har väckts. Denna typ av störning har, enligt uppgifter från den privata hyresvärden, upprepats upp till tio gånger per natt flera dagar i veckan.

Redan 2014 fick kvinnan en skriftlig varning från värden. Men störningarna fortsatte och ledde slutligen till att en granne valde att flytta.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Värden har vid ett par tillfällen velat komma in i kvinnans lägenhet. Dels för att undersöka om det var något fel på balkongdörren och dels för att åtgärda en trasig badrumsmatta. Kvinnan har då vägrat värden tillträde.

I våras fick hyresvärden nog och sade upp kvinnans hyresavtal. Kvinnan bestred uppsägningen och ärendet hamnade hos hyresnämnden i Göteborg. Nämnden gick på värdens linje. Genom att vid upprepade tillfällen störa sin grannar har hyresgästen ”…åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att avtalet skäligen inte bör förlängas”, menar nämnden. Senast den sista september ska kvinnan har lämnat lägenheten.

Annons
Läs också ”Fler borde begära ersättning vid störningar” Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.