Annons

Stördes av bollspel – får ersättning av hyresvärd

Uppsala Barnens bollspel på gården gjorde så att kvinnan inte kunde sova. Nu ersätter HSB Uppsala kvinnan med 8 500 kronor för störningarna.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, kontaktade Hyresgästföreningen som drev ärendet vidare till hyresnämnden. I slutet på mars lyckades parterna komma överens. HSB Uppsala ska ersätta hyresgästen med 8500 kronor och ska dessutom informera hyresgäster i området om att det inte är tillåtet med bollspel på området.

Kvinnan uppgav i hyresnämnden att hon störts av bollspel mot husgaveln från tidig eftermiddag till sen kväll. Ibland kastade barnen boll så hårt att tavlorna hamnade på sned och ibland kom bollar in på hennes balkong. Kvinnan menade att hon borde få rabatt på hyran på grund av störningarna, vilket hyresvärden också gick med på.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Senast den 30 april ska HSB Uppsala betala 8 500 kronor i ersättning till kvinnan.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.