HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stördes av bollspel – får ersättning av hyresvärd

Uppsala Barnens bollspel på gården gjorde så att kvinnan inte kunde sova. Nu ersätter HSB Uppsala kvinnan med 8 500 kronor för störningarna.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, kontaktade Hyresgästföreningen som drev ärendet vidare till hyresnämnden. I slutet på mars lyckades parterna komma överens. HSB Uppsala ska ersätta hyresgästen med 8500 kronor och ska dessutom informera hyresgäster i området om att det inte är tillåtet med bollspel på området.

Kvinnan uppgav i hyresnämnden att hon störts av bollspel mot husgaveln från tidig eftermiddag till sen kväll. Ibland kastade barnen boll så hårt att tavlorna hamnade på sned och ibland kom bollar in på hennes balkong. Kvinnan menade att hon borde få rabatt på hyran på grund av störningarna, vilket hyresvärden också gick med på.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Senast den 30 april ska HSB Uppsala betala 8 500 kronor i ersättning till kvinnan.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.