Annons

Stort förtroende för radhusboende ordförande

Nyheter Avslöjandet om att Hyresgästföreningens ordförande i Stockholm, Terje Gunnarson, har köpt ett radhus samtidigt som han har kvar sin hyresrätt påverkar inte förtroendet bland regionens förtroendevalda. Det visar Hem & Hyras rundringning bland ordförandena i regionen.​

​Hem & Hyra har med anledning av tidningen Citys avslöjande om Terje Gunnarsons dubbla boenden ringt runt till ordförandena för regionens 28 hyresgästföreningar.

Annons
Tjugo har svarat.
Av de tillfrågade var det bara någon enstaka som tidigare kände till att Terje Gunnarsons köpt ett radhus.
Det tycks dock inte ha påverkat deras förtroende för honom som ordförande.
Sjutton av tjugo ordförande tycker inte att de nya uppgifterna påverkar deras förtroende för honom som regionordförande, enligt Hem & Hyras enkät.
 
På frågan huruvida regionordföranden bör bo i hyresrätt svarar dock samtliga ”Ja”.
Men många säger att det inte är ett absolut krav, utan det viktiga är att personen brinner för hyresgästernas frågor, vilket Gunnarson gör, enligt ordförandena.
”Det är inte nödvändigt att ha cancer för att arbeta som cancerläkare”, som en av de tillfrågade formulerar det.
Den rådande uppfattningen är att avslöjandet kring Terje Gunnarson dubbla boende är en storm i ett vattenglas.
Han behöver därför inte vidta några särskilda åtgärder till följd av de nya uppgifterna, utan kan fortsätta som tidigare, enligt de tillfrågade.
Men det finns de som tycker annorlunda.
 
Några ordförande uppmanar Terje Gunnarson att lägga alla korten på bordet och två av dem ser ingen annan utväg för honom än att säga upp kontraktet på hyresrätten.
Eller som en av de värsta kritikerna uttrycker saken:
– Jag har inte tillhört Terje Gunnarsons fan club tidigare, så detta påverkar egentligen inte min syn på honom. Men det påverkar allmänhetens förtroende för Hyresgästföreningen. Han bör avgå!
 

Annons
Fakta: Hon tar kamp mot värden

Ordförandena om Terje Gunnarsson dubbla boende:

 
”Det låter lite konstigt. Om jag ägde ett radhus skulle jag säga upp lägenheten. Jag skulle inte ha råd att kvar båda helt enkelt.”
 
”Jag tycker inte att det är så konstigt med tanke på den verksamhet han bedriver. Han är ute sent på kvällarna och han behöver ha lägenheten för att pusta ut och skona sin familj. Terje står ju för omval som regionordförande. Vet inte om det kan ha nåt samband med att dessa uppgifter kommer fram nu.”
 
”Jag kan bara hoppas att det inte blir några negativa konsekvenser för Terje på grund av detta.”
 
”Jag har läst det som står i Terjes blogg, något annat vet jag inte. Såvitt jag förstår lever de inte tillsammans. Det är många par som inte bor ihop. Jag har 190 procent förtroende för honom.”
 
”Förtroendevalda ska bo i hyresrätt. Det är dags för honom att lägga korten på bordet.”
 
”Han måste släppa lägenheten.”

Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.