HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stort intresse för att trygghetsbo

Östersund Hyror på 10 000 i månaden för en tvåa avskräcker inte den äldre generationen i Östersund. Intresset för det nya trygghetsboendet Stallmästaren är stort.
Foto: Pressbild Östersundshem
Östersundshem blev överraskade över att nya trygghetsboendet väckte sånt intresse.

Stallmästaren, på Ryttarvägen mellan Solliden och Körfältet, är Östersundshems andra trygghetsboende.
Boendet vänder sig till de är 65+ och totalt blir det 72 nya lägenheter i området.
Lägenheterna är fördelade på två låga parhus i fyra våningar med gemensamt kök, bastu och boulebanor. En trivselvärd ingår också som extra service.
Månadshyrorna matchar dock inte alla pensionärers inkomst.
En tvåa på 58 kvadrat kostar 9 400 kronor i månaden och upp till 10 000 för sex kvadrat till. De billigaste, ettor på 41 kvm, har en månadshyra på 7 123 kronor.
– Trots det så är intresset tydligen stort. Det kom över 100 personer till informationsträffen i onsdags och det var många fler än vi väntat, säger kommunikatör Malin Gunnarsson, Östersundshem.
Stallmästaren ska enligt plan stå färdigt under hösten 2019 med inflyttning 1 september och 1 oktober.
Parallellt med det nya trygghetsboendet ska Östersundshem även bygga ett hyreshus med 15 lägenheter.

Läs också Hyresgästerna som flyr stan för landsbygden Medlemmarna ska bli fler - men är det möjligt? Stor variation i antal medlemmar mellan kommunerna Hyresgästföreningen beräknas nå medlemsmål – om 84 år De kämpar i motvind för att bli fler

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.