HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stort intresse för anrik hyresvilla

Västmanland Den nedslitna ungdomsgården Bååtska villan i centrala Köping har rustats upp och gjorts om till lägenheter. I nästa vecka flyttar hyresgästerna in.

Den före detta fritidsgården i hörnet av Theodor Dals gata och Karlbergsgatan har genomgått en total förvandling det senaste året. Den 1 mars är inflyttningsdatum för lägenheterna som släpptes i början på november.

– Hyresgästerna har inte sett lägenheterna än utan tecknade kontrakt på planeringsstadiet, säger Lena Ekman på Köpings Bostads AB som förvaltar den kommunägda villan.

Läs ocksåKostnaden för byggfelen: 100 miljarder per år

Intresset för att bo i Bååtska villan har varit stort, enligt henne.

– Vi har haft 96 anmälningar, man får säga att det är ett jättestort intresse.

Villan består av fyra lägenheter: en ”paradvåning” på 124 kvadratmeter med takstuckatur och kakelugnar, högt i tak och höga fönster och en månadshyra på 11 571 kronor, en tvåa på 71 kvadratmeter med en månadshyra på 7720 kronor och två tvårummare på 50 kvadrat med en hyra på 6 100 – 6200 kronor i månaden.

Läs ocksåFortsatt krav på 50 procent mer

 

 

Fakta: Bååtska villan

Byggnaden är en före detta disponentvilla. Köpings Mekaniska Verkstad tog över byggnaden 1856. 1974 blev Köpings kommun ny ägare till huset som sedan 1991 har använts som fritidsgård.  Tidigare har musikskolan och annan barn- och ungdomsverksamhet funnits i lokalerna. Mycket av den äldre karaktären har bevarats. Husets exteriör var ursprungligen rödmålad vilket den nu åter är.

Fakta: Köpings kommun

Läs också Kyrkan vill vräka obekväm hyresgäst Hyresvärden får allt större makt över underhållet Hyresgäster tar strid mot renovering och högre hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.