HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Stort intresse för Rosenkammaren i Mjölby

Mjölby Efterfrågan på lägenheter i Mjölby är stor. På en dryg månad lyckades Bostadsbolaget hyra ut 24 lägenheter som ännu inte finns, till hyror långt över snittet på orten.

Kommunägda Bostadsbolagets nya hyreshus i kvarteret Rosenkammaren börjar ta form på allvar. 1 oktober är det dags för inflyttning i det första trapphuset.

Före jul blev det möjligt att teckna kontrakt på de 24 lägenheterna i första etappen. Hyrorna på cirka 1 550 kronor per kvadratmeter och år är betydligt högre än den genomsnittliga hyran hos Bostadsbolaget, som ligger på cirka 900 kronor per kvadratmeter och år. Det innebär att en tvåa i Rosenkammaren kommer att kosta cirka 7 300 kronor i månaden och en trea omkring 9 200 kronor. Men det tycks inte avskräcka.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Det tog 1,5 månad innan alla lägenheterna i första trapphuset var tecknade och det berodde nog mest på att vår egen handläggning tar lite tid. Det hade kunnat gå ännu snabbare, säger Bostadsbolagets vd Torbjörn Olsson.

Annons

3 800 personer köar för en lägenhet hos Bostadsbolaget och 900 av dem har anmält intresse specifikt för Rosenkammaren.

– Den genomsnittliga väntetiden för att få en lägenhet hos oss är nu två år. Det är ett jättetryck i Mjölby som vi inte har upplevt förut, säger Torbjörn Olsson.

Annons
Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

Inom kort påbörjas uthyrningen av de 32 lägenheterna i andra trapphuset. Torbjörn Olsson räknar med att även dessa kommer att hyras ut utan problem.

Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.