HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Studentbostäder köper hyreshus i Ronneby

Blekinge I september tar det nybildade bolaget Studentbostäder i Sverige AB över fem hyreshus, bestående av studentlägenheter, i Parkdala, Ronneby.

Det är Amasten fastigheter som är ägare till studentbostäderna. Tillsammans med Offentliga hus och Samhällsbyggnadskontoret har Amasten skapat ett nytt bolag, Studentbostäder i Sverige, som köper de fem hyreshusen.

Amastens ägarandel i nya bolaget blir initialt 28 procent, framgår i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

– Vi samlar kunskapen och erfarenheten under ett tak och det gör att vi kan utveckla konceptet med studentbostäder även på andra håll i landet, säger Hans Ragnarsson, Amastens finanschef, till Blekinge läns tidning.

Amasten har verkat som fastighetsägare i Blekinge sedan 2013 och har hyresfastigheter i Ronneby, Olofström,  Karlshamn och Mörrum.

Läs också Ny granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Lilafärgat hår gav skadestånd Stenograferande ordförande avgår efter 35 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.