Annons

Surahus vd får sparken efter konflikt med kommunledningen

Surahammar Surahammarshus vd Martin Johansson har fått sparken och lämnat sin tjänst. Han har tidigare kritiserat kommunledningens planer på att avveckla bolaget.

Martin Johansson berättade i lördags för vlt.se att han i fredags tvingats lämna jobbet som vd för Surahammarshus. Nu bekräftar Britt-Inger Fröberg (S), ordförande i Surahammarshus styrelse, för Hem & Hyra att han har har blivit uppsagd och lämnade sitt jobb omedelbart i fredags.

Martin Johansson har tidigare uttalat stark kritik mot kommunledningens planer på att avveckla bolaget och låta kommunen ta över verksamheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför valde ni att göra såhär?

– Det ligger politiska beslut bakom, med nya inriktningar som vederbörande inte tyckte var bra. Vi håller på att se över om vissa verksamheter ska gå över till kommunen som bolaget nu har. Det är ett stort jobb framöver och det är bara i sin linda ännu, säger Britt-Inger Fröberg.

Uppsägningen kommer mindre än två veckor efter att Surahammarshus ordförande Anders Tollin (S) och vice ordförande Leif Carlberg (S) lämnade sina uppdrag och ersattes av Britt-Inger Fröberg (S) respektive Magnus Åstrand (C). Hem & Hyra har sökt Anders Tollin och Leif Carlberg för kommentarer.

Annons
Läs ocksåFlera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Anders Tollin och Leif Carlberg lämnade nyligen sina uppdrag i Surahammarshus styrelse. Har det någon koppling till det här?

– Det får du nog fråga dem om, säger Britt-Inger Fröberg.

Hon tror att en ny vd relativt snabbt kan ta över Surahammarshus. 

Läs ocksåFörnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru

– Vi har en person i åtanke, men jag kan inte säga än vem det är. Det här ska MBL-förhandlas först, säger hon.

Annons

Fotnot: Artikeln har uppdaterats och ordet ”avskedad” bytts ut mot ”uppsagd”. Till en början förekom det felaktiga uppgifter om omständigheterna kring hur Martin Johansson blev av med jobbet.

Läs också Nära vräkning när sjukpenningen dröjde – nu får mannen en ny chans Utsatt för bedrägeri – då kunde kvinnan inte längre betala hyran Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.