Annons

Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten

Västernorrland När kvinnan förstod att mannen hade en annan tog hon ut sin ilska på mannens ägodelar i lägenheten med hammare och sax.
Två bilder där den ena är på en trasig, sönderklippt, vit skjorta. Den andra är ett fotografi på ett sönderslaget glasskåp med skärvor på golvet.
Foto: Ur polisens förundersökning
Under raseriutbrotten i lägenheten förstördes bland annat ett vitrinskåp och flera säckar med kläder.

Händelserna inträffade i mars 2022 i Ånge kommun. Paret hade då varit tillsammans i flera år. Men sedan ville mannen att de skulle gå skilda vägar. Kvinnan tog honom inte på allvar.

Enligt honom själv och bekanta försökte han göra slut flera gånger och även få tillbaka nyckeln av kvinnan som bott i lägenheten utan att vara skriven på adressen. Men hon vägrade flytta.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
”Såg svart”

Mannen hade börjat träffa en annan tjej och en dag när de skulle resa bort tillsammans bad han åter igen kvinnan om nyckeln. När han inte fick den lämnade han kvar kvinnan i lägenheten och åkte därifrån.

Kort därefter skickade kvinnan en video som visade hur hon slog sönder saker i bostaden.

En datorskärm med tydliga hammarslag.
Kvinnan använde en hammare för att slå sönder bland annat en spelskärm.

Enligt kvinnan hade mannen inte berättat om sin nya flickvän, men att hon misstänkt det och när hon förstod hur det förhöll sig ”såg svart, mådde dåligt och blev upprörd”.

– Jag hade en liten hammare som jag hittade som jag slog med. Hörlurarna bröt jag av, säger kvinnan i ett polisförhör.

Polisen: Vilka saker tog du sönder?

Annons

– Hans spelskärm, hörlurar och en X-box. Det låg en iPad bredvid som jag slog sönder också, berättar kvinnan för polisen.

Läs ocksåSexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"
En sönderslagen Ipad.
Sönderslagen Ipad.
Klippte sönder kläder

En vecka senare tappar kvinnan åter igen humöret då hon upptäcker att mannen och hans nya tjej gömmer sig i mannens systers lägenhet, beläget i samma hus.

Kvinnan hämtar saker från mannens bostad och kastar mot balkongen där mannen och flickvännen befinner sig, slår sönder glas och vitrinskåp i mannens lägenhet och klipper sönder hans kläder.

– Kläderna hade jag själv köpt till honom så jag ansåg att dom också tillhörde mig, berättar kvinnan för polisen.

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.
En sönderklippt träningströja.
En sönderklippt träningströja.

Polis tillkallas och kvinnan blir sedan åtalad för tre fall av skadegörelse.

Med bilder, film och vittnesmål som styrkande bevis konstaterar Sundsvalls tingsrätt att kvinnan gjort sig skyldig till samtliga åtalspunkter om skadegörelse. En mängd av mannens ägodelar har förstörts; X-box, Ipad, hörlurar, datorskärm, Playstation, glasflaskor, ett vitrinskåp innehållande glas och porslin, tavlor och en stor mängd kläder.

Annons

Mannen, som ansåg att kvinnan även förstört ett bord och spelkonsoler, uppskattade värdet av den förstörda egendomen till 36 700 kronor. Bara kläderna bedömde han vara värda 15 000 kronor.

Ett par trasiga hörlurar.
Kvinnan berättar att hon bröt sönder ett par hörlurar.

Kvinnan erkände det mesta av skadegörelsen, men tyckte inte att skadeanspråket var rimligt. Och eftersom det saknades underlag för föremålens egentliga värde så dömde tingsrätten ut ett skadestånd till mannen på 3 200 kronor, vilket var summan som kvinnan själv föreslagit.

Istället för det samlade straffvärdet på en månads fängelse ansåg rätten att påföljden kunde stanna vid villkorlig dom och dagsböter på 2 000 kronor.

Tingsrättens dom har inte överklagats och vann laga kraft i juni.

Ett utdrag från domen i tingsrätten.
Kvinnan erkände vad hon gjort för polisen.

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.