Annons

SWAT är bästa integrationsprojektet

Järfälla De kommunala bostadsbolagen SABO har utsett bästa integrationsverksamheten i landet. Hyresgästföreningens och Järfällahus ungdomsprojekt SWAT vann årets bopris.
Foto: Karolina Mickos
SWAT vinner Sabo:s bopris 2016.

Bland 16 bidrag hittade de kommunala bostadsbolagens organisation SABO den bästa integrationsverksamheten i Järfälla. 

Ali Al-Djaber har varit projektledare sedan start och är övertygad om att engagemanget är nyckeln.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi tror på förändring. För att lyckas måste du vara beredd att ändra och tänka nytt. När unga får större utrymme växer de, vi erbjuder tomma sidor där unga själva får skissa fram verksamheten, säger han.

Annons

SWAT började i Söderhöjden/Tallbohov och finns nu i hela Järfällahus bestånd. Ett hundratal unga är engagerade. De tvättar bort klotter och ordnar läger, fotbollsturneringar, filmkvällar och massor av andra aktiviteter. I motiveringen skriver SABO att Järfällahus får priset för sitt innovativa, kreativa och uthålliga ungdomsarbete. SWAT är både en ungdomsförening och en strategi, där alla aktiviteter görs av, med och för ungdomar. ”…en ungdomsskola för livet, där Ali Al-Djaber varit med på hela resan och framstår som en unik ledare.”

– Jag vill tacka från hela mitt hjärta. Vi delar äran med alla kollegor på Hyresgästföreningen och Järfällahus, förtroendevalda och anställda. Man kan inte applådera med en hand, de förtroende i Järfälla är den andra handen, säger Ali Al-Djaber.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Gårdsstensbostäder, Hyresbostäder, Helsingborgshem, MKB och Telge Bostäder får hedersomnämnande.

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.