Tierpsbyggens hyror klara

Uppsala Efter årsskiftet höjs hyrorna för Tierpsbyggens hyresgäster med 0,8 procent. Men bolagets vd Roger Kjettselberg är inte nöjd.
Foto: Monika Steczkó
Tierpsbyggens hyror för 2018 är klara.
Roger Kjettselberg.

Tierpsbyggen hade yrkat på en hyreshöjning på 2,12 procent men fick nöja sig med den lägre procentsatsen 0,8 när hyresförhandlingarna var klara.

Roger Kjettselberg, vd på Tierpsbyggen, är inte nöjd.

Läs ocksåSå illa kunde det ha gått när hyresvärden ville gottgöra för sitt misstagEn hand knackar på grön dörr. En kvinna tittar rakt fram.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi är inte nöjda, vi hade behövt mer.

Han hänvisar till att bolaget nästa år räknar med kostnadsökningar på åtta miljoner kronor.

– Nu måste vi titta på hur vi kan effektivisera verksamheten fast vi inte vill det. Det enklaste är att plocka bort yttre underhåll. En stor del av målningsarbetena har vi redan strukit, säger han.

Läs ocksåSkulle hjälpa utsatta - föreningsprofilen stoppade pengar i egen fickaBildkollage av händer som håller pengar, en skylt där det står Skatteverket, en siluett och ett loppisbord.

Hyresgästföreningens förhandlare Klas Larsson tycker det är svårt att motivera att Tierpsbyggen ska få igenom en högre hyreshöjning än vad de fick.

– Bolagets kvalitet gentemot hyresgästerna är inte den bästa alla gånger. De brister i underhåll när det gäller tapeter, färg och golv, säger han.

Tierpsbyggens vd Roger Kjettselberg håller inte med om kritiken.

Läs ocksåTvå decennier med skandalhusen i Tobo – hyresgästen Kintu: ”Ingen ska bo så här”Anna Patzauer Personne, Kintu Kawumba, Gunilla Silverun och hennes hund Nina kommer gående mot kameran på en oasfalterad väg som ser ut att vara blöt. Bakom dem syns ett gult tvåvåningshus. Runt omkring dem höga buskar och träd utan blad. De så kallade skandalhusen i Tobo finns med på Hem & Hyras Värsta värden-lista.

– Vi la 35 miljoner kronor på underhåll förra året.

Han tycker inte att förhandlingssystemet i dess nuvarande form fungerar.

– Hyresgästföreningen säger att de har ett tak och att de inte kan gå högre. Det blir ju hopplöst, det är ingen idé att förhandla. I stället borde man se till enskilda bolags behov, säger han.

Läs också Hyresgästbasens ilska: ”Tondövt att höja rotavdraget när hyresgäster går på knäna” Få klagomål nådde kommunen – då fick Hyresgästföreningen tänka om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.