HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Toppchefer på Balder gripna för insiderbrott

Göteborg Två höga chefer i fastighetsbolaget Balder begärs häktade för grovt insiderbrott. Det rör sig om två av vd Erik Selins närmaste medarbetare.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Idag hålls häktningsförhandling mot de båda toppcheferna, som misstänks för grovt insiderbrott.

Balder är en av Sveriges största privata fastighetsägare.

I tisdags gjorde polisen razzia på Balders kontor i Göteborg. Senare samma dag anhölls de båda cheferna. Igår kväll begärdes de häktade misstänkta för grovt insiderbrott och i samband med det skickade Balder ut ett pressmeddelande om saken.

Läs ocksåBetalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta

Idag, fredag, ska häktningsförhandlingar hållas.

Balderkoncernen är uppdelad i en mängd små underbolag och företaget är även delägare i en rad andra företag. Enligt uppgifter till Dagens Industri rör misstankarna mot de bägge cheferna affärer i nischbanken Collector, som Balder har ett delägande i.

Även Collector har skickat ut ett pressmeddelande om gripandena.

Läs ocksåÖppna luftningsventiler orsakade stor vattenskada

Enligt åklagaren gäller misstankarna att de två ska ha utnyttjat icke-offentlig och kurspåverkande information vid aktiehandel.

– Att brottet bedöms som grovt kan generellt sett handla om vilken position man har, och om den innebär att man får veta saker i förtroende, säger Pontus Hamilton till Aftonbladet.

Balders ägare, mångmiljardären Erik Selin, säger till tidningen Fastighetsvärlden att han är ”oerhört förvånad”.

Läs ocksåBetalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka

– Jag har svårt att tro att de gjort något medvetet fel, jag har oerhört svårt att se det. Jättesvårt. Jag tycker ibland att de snarare är onödigt försiktiga. Men jag vet själv hur det är. Det är lätt att bli paranoid och trippelkolla saker så att det går rätt till, säger Erik Selin till Fastighetsvärlden.

LÄS MER:

Tidigare Balderanställd dömd – blåste storvärden på miljoner

Läs också Nya hyror hos privatvärdar i Storgöteborg Höjda hyror i Varberg och Kungsbacka i juli