HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Toppchefer på Balder gripna för insiderbrott

Göteborg Två höga chefer i fastighetsbolaget Balder begärs häktade för grovt insiderbrott. Det rör sig om två av vd Erik Selins närmaste medarbetare.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Idag hålls häktningsförhandling mot de båda toppcheferna, som misstänks för grovt insiderbrott.

Balder är en av Sveriges största privata fastighetsägare.

I tisdags gjorde polisen razzia på Balders kontor i Göteborg. Senare samma dag anhölls de båda cheferna. Igår kväll begärdes de häktade misstänkta för grovt insiderbrott och i samband med det skickade Balder ut ett pressmeddelande om saken.

Läs ocksåStrid om höjd hyra i hovrätten – "kommer att få stor betydelse"Jasmine Wounlund och Birgitta Miglander framför hyreshuset där de bor vid Kongahälla, Kungälv. De tog strid om höjda hyror med hyresvärden Balder, och fick rätt.

Idag, fredag, ska häktningsförhandlingar hållas.

Balderkoncernen är uppdelad i en mängd små underbolag och företaget är även delägare i en rad andra företag. Enligt uppgifter till Dagens Industri rör misstankarna mot de bägge cheferna affärer i nischbanken Collector, som Balder har ett delägande i.

Även Collector har skickat ut ett pressmeddelande om gripandena.

Läs ocksåJagad hyresgäst hittad död – misstänks ligga bakom explosionen i GöteborgFörundersökningen om vad som egentligen hände i huset på Övre Husargatan fortsätter. Däremot kommer åklagaren att lägga ned förundersökningen mot den man i 55-årsåldern som varit misstänkt för mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse, eftersom han nu är avliden.

Enligt åklagaren gäller misstankarna att de två ska ha utnyttjat icke-offentlig och kurspåverkande information vid aktiehandel.

– Att brottet bedöms som grovt kan generellt sett handla om vilken position man har, och om den innebär att man får veta saker i förtroende, säger Pontus Hamilton till Aftonbladet.

Balders ägare, mångmiljardären Erik Selin, säger till tidningen Fastighetsvärlden att han är ”oerhört förvånad”.

Läs ocksåKvinna satt häktad – kompisen fortsatte festa i lägenhetenGrannarna stördes trots att kvinnan satt i häktet. På bilden ses en anställd låsa eller låsa upp en dörr till en cell.

– Jag har svårt att tro att de gjort något medvetet fel, jag har oerhört svårt att se det. Jättesvårt. Jag tycker ibland att de snarare är onödigt försiktiga. Men jag vet själv hur det är. Det är lätt att bli paranoid och trippelkolla saker så att det går rätt till, säger Erik Selin till Fastighetsvärlden.

LÄS MER:

Tidigare Balderanställd dömd – blåste storvärden på miljoner

Läs också Hyresgäst jagas för explosionen i Göteborg – bodde olovligt och skulle vräkas Efter Hem & Hyras granskning: minister försvarar lagen som sätter dit hemlösa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.