Annons

Toppchefer på Balder gripna för insiderbrott

Göteborg Två höga chefer i fastighetsbolaget Balder begärs häktade för grovt insiderbrott. Det rör sig om två av vd Erik Selins närmaste medarbetare.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Idag hålls häktningsförhandling mot de båda toppcheferna, som misstänks för grovt insiderbrott.

Balder är en av Sveriges största privata fastighetsägare.

I tisdags gjorde polisen razzia på Balders kontor i Göteborg. Senare samma dag anhölls de båda cheferna. Igår kväll begärdes de häktade misstänkta för grovt insiderbrott och i samband med det skickade Balder ut ett pressmeddelande om saken.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Idag, fredag, ska häktningsförhandlingar hållas.

Balderkoncernen är uppdelad i en mängd små underbolag och företaget är även delägare i en rad andra företag. Enligt uppgifter till Dagens Industri rör misstankarna mot de bägge cheferna affärer i nischbanken Collector, som Balder har ett delägande i.

Även Collector har skickat ut ett pressmeddelande om gripandena.

Annons
Läs ocksåVictorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

Enligt åklagaren gäller misstankarna att de två ska ha utnyttjat icke-offentlig och kurspåverkande information vid aktiehandel.

– Att brottet bedöms som grovt kan generellt sett handla om vilken position man har, och om den innebär att man får veta saker i förtroende, säger Pontus Hamilton till Aftonbladet.

Balders ägare, mångmiljardären Erik Selin, säger till tidningen Fastighetsvärlden att han är ”oerhört förvånad”.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

– Jag har svårt att tro att de gjort något medvetet fel, jag har oerhört svårt att se det. Jättesvårt. Jag tycker ibland att de snarare är onödigt försiktiga. Men jag vet själv hur det är. Det är lätt att bli paranoid och trippelkolla saker så att det går rätt till, säger Erik Selin till Fastighetsvärlden.

Annons

LÄS MER:

Tidigare Balderanställd dömd – blåste storvärden på miljoner

Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.