Annons

Tre nätter i veckan inte tillräckligt för att behålla kontraktet

Södermalm En kvinna blir av med sitt hyreskontrakt på Erstagatan på Södermalm då hon endast övernattar i lägenheten två till tre kvällar i veckan.

Kvinnan, som är i trettioårsåldern, har sedan 2001 hyrt ett rum och kök på 45 kvadratmeter, först i andrahand och senare genom ett förstahandskontrakt på Erstagatan i Stockholm. Hyresvärden, i dag en bostadsrättsförening, menar att kvinnan inte längre har behov av hyresrätten då hon huvudsakligen bor hos sin pojkvän.

Kvinnan medger att hon endast sover i lägenheten två till tre kvällar i veckan, främst då hon har arbetat sent. Hon lagar heller ingen mat eller tvättar i huset. Däremot är hon skriven på adressen och anser att hon har behov av lägenheten som en trygghet för framtiden. Hon har varit tillsammans med sin pojkvän sedan 2010 och de vill än så länge ha varsin lägenhet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden avslog bostadsrättsföreningens ansökan förra våren, eftersom de ansåg att det inte var bevisat att kvinnan inte hade behov av lägenheten. Bostadsrättsföreningen överklagade beslutet till Hovrätten där man nu har fått rätt.

Hovrätten anser att kvinnan vistas så pass lite i lägenheten att den inte kan anses som hennes fasta bostad. Grannar och fastighetsskötare vittnar om att de sällan har sett kvinnan och att det ofta hänger post i brevlådan. Kvinnan har heller inte visat några konkreta planer på att använda lägenheten mer i framtiden.

Annons
Läs också Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru Nära vräkning när sjukpenningen dröjde – nu får mannen en ny chans Utsatt för bedrägeri – då kunde kvinnan inte längre betala hyran Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.