HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvingas flytta efter rörmokarens missar

Nyheter Rörmokaren drog en felaktig avloppsledning som orsakade vattenskada. Även ventilationen ändrades och två radiatorer togs bort. Nu tvingas lägenhetsinnehavaren flytta.
Foto: Annika Wallsson

Renoveringsbråket i en av Sveriges största bostadsrättsföreningar har nu avgjorts i och med att Högsta domstolen inte beviljar prövningstillstånd.

Historien tog sin början för drygt fyra år sedan när lägenhetsinnehavaren påbörjade en renovering av lägenheten. Huruvida han fått föreningens medgivande eller inte har parterna olika uppfattning om. När badrummet skulle renoveras installerades en ny avloppsledning som drogs till en äldre ledning som inte längre var i bruk. Det orsakade en vattenskada i fastigheten. Skadan åtgärdades genom lägenhetsinnehavarens försäkringsbolag, men avloppsledningarna drogs på ett annat sätt än ursprungligen och orsakade störningar hos grannarna.

Läs ocksåMotion: Hyresgästföreningen ska också företräda folk i bostadsrätt

Även två radiatorer togs bort och en bit av ventilationskanalen togs bort så att en glipa mellan kanal och vägg uppstod.

Bostadsrättsföreningen var inte alls nöjda och skickade uppmaningar om rättelse med information om att nyttjanderätten till bostaden skulle kunna förverkas.
En av radiatorerna sattes tillbaka. Ventilationen ville föreningen åtgärda själva och så skedde också.

Men föreningen menade att lägenhetsinnehavaren vanvårdat bostaden och orsakat störningar därför vände sig föreningen till tingsrätten för att tvinga lägenhetsinnehavaren att flytta. Tingsrätten avslog föreningens krav men hovrätten gjorde en annan bedömning. Lägenhetsinnehavaren ansökte om prövningstillstånd i Högsta domstolen, men något sådant tillstånd ges inte. Domen har därför vunnit laga kraft och bostadsrättsinnehavaren måste sälja sin lägenhet och flytta. Det framgår inte hur försäljningen ska gå till, men vanligen handhar kronofogden påtvingade försäljningar.

Läs ocksåRapporterade inte lägenhetsbrand - krävs på över halv miljon kronor
Läs också "Det regnade rakt in i barnens sovrum" Han tog den "omöjliga" hyresstriden – och vann 600 kronor dyrare att bo efter vattenskada i Varberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.