Annons

Tvingas flytta efter rörmokarens missar

Nyheter Rörmokaren drog en felaktig avloppsledning som orsakade vattenskada. Även ventilationen ändrades och två radiatorer togs bort. Nu tvingas lägenhetsinnehavaren flytta.
Foto: Annika Wallsson

Renoveringsbråket i en av Sveriges största bostadsrättsföreningar har nu avgjorts i och med att Högsta domstolen inte beviljar prövningstillstånd.

Historien tog sin början för drygt fyra år sedan när lägenhetsinnehavaren påbörjade en renovering av lägenheten. Huruvida han fått föreningens medgivande eller inte har parterna olika uppfattning om. När badrummet skulle renoveras installerades en ny avloppsledning som drogs till en äldre ledning som inte längre var i bruk. Det orsakade en vattenskada i fastigheten. Skadan åtgärdades genom lägenhetsinnehavarens försäkringsbolag, men avloppsledningarna drogs på ett annat sätt än ursprungligen och orsakade störningar hos grannarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även två radiatorer togs bort och en bit av ventilationskanalen togs bort så att en glipa mellan kanal och vägg uppstod.

Annons

Bostadsrättsföreningen var inte alls nöjda och skickade uppmaningar om rättelse med information om att nyttjanderätten till bostaden skulle kunna förverkas.
En av radiatorerna sattes tillbaka. Ventilationen ville föreningen åtgärda själva och så skedde också.

Men föreningen menade att lägenhetsinnehavaren vanvårdat bostaden och orsakat störningar därför vände sig föreningen till tingsrätten för att tvinga lägenhetsinnehavaren att flytta. Tingsrätten avslog föreningens krav men hovrätten gjorde en annan bedömning. Lägenhetsinnehavaren ansökte om prövningstillstånd i Högsta domstolen, men något sådant tillstånd ges inte. Domen har därför vunnit laga kraft och bostadsrättsinnehavaren måste sälja sin lägenhet och flytta. Det framgår inte hur försäljningen ska gå till, men vanligen handhar kronofogden påtvingade försäljningar.

Annons
Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.
Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Vatten rann ner i källaren från vanvårdad lägenhet – nu tvingas mannen flytta 14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.