HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Undantag ska ge flyktingar tak över huvudet

Nyheter Vid stora flyktingströmmar ska undantag kunna göras i gällande lagar. Det är del i en uppgörelse mellan regeringen och alliansen.

 

Många minns de bilder som kablades ut på tv-nyheterna under 2015. Ett stort antal asylsökande sökte sig till Sverige och det rådde akut brist på boenden.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Om liknande situation uppstår igen ska de gå att göra undantag i plan- och bygglagen (PBL) för att anordna nya anläggningsboenden, det vill säga där asylsökande bor under tiden asylprocessen pågår. Undantagen ska endast kunna gälla i tre år. Det är innebörden av en lagrådsremiss. Det kan bland annat handla om undantag gällande bygg-, rivnings- och marklov.

Annons

– Sverige behöver verktyg för att hantera extraordinära situationer och snabbare kunna skapa trygghet för enskilda såväl som kommuner och myndigheter, säger bostadsminister Peter Eriksson (MP).

Förslaget är en del i den migrationspolitiska överenskommelse som regeringen har kommit överens om tillsammans med moderaterna, centerpartiet, liberalerna och kristdemokraterna. Lagförslaget föreslås träda i kraft den 1 juni 2017.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.