HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppsagd efter störningar och hyresskuld

Nyheter ​För många störningar och för få hyresbetalningar har kostat en kvinna i Boden hennes hyreslägenhet. Hon får inte ens uppskov med att flytta, enligt beslut i hovrätten.

​Kvinnan hyrde sedan några år en fyra i centrala Boden. Hon hade vid ett flertal tillfällen stört grannarna så mycket att några har flyttat från fastigheten, trots muntliga varningar. Både kvinnan och pojkvännen har enligt hyresnämnden kraftiga missbruksproblem.

Kvinnan hade även låtit sin pojkvän bo i lägenheten trots att det var avtalat att han inte skulle tillåtas flytta in. Till detta kom fem månaders obetald hyra.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Hyresnämnden godkände uppsägningen.

Kvinnan överklagade till hovrätten och bad om några månaders uppskov. Hovrätten sa nej, med hänvisning till hyresskulden.

Läs också Hyresvärd slarvade med deposition på 23 000 kronor – nya ägaren tvingas betala igen Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.