HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Uteblev när lägenheten skulle försvaras – vräktes

Örebro En kvinna i 30-års åldern dök aldrig upp i hyresnämnden när hennes hyresvärd ville vräka henne på grund av obetalda hyror. Det resulterade i att hyresnämnden gick på värdens linje och kvinnan tvingas flytta.
Inför skranket. Hyresnämndernas handläggningstider varierar kraftigt, visar Sveriges domstolars årsredovisning.

Kvinnan flyttade in i lägenheten på en adress i norra Örebro län på gränsen till Värmland så sent som i februari i år. Det tog bara en månad innan kvinnan började halka efter med hyrorna, enligt den privata hyresvärden.

Hyresskulden växte snabbt. Och när den nått närmare 19000 kronor, sa hyresvärden upp henne.

Läs ocksåKräver flytt av mannens grejer efter att han åkt in i fängelse – men vem betalar?Montage av flera bilder. En silhuett av en kvinna, en man i fängelse och flyttlådor.

Inför förhandlingen i hyresnämnden sände kvinnan ett brev till nämnden där hon bedyrade sin oskuld. Hon skrev att hon kunde bevisa att hyrorna visst var betalda, liksom hon kunde bevisa att hon inte ens varit sen med sin hyra.

Annons

Kvinnan menade i stället att vräkningshotet var en del av hyresvärdens trakasserier av henne. Trakasserierna bestod enligt kvinnan bland annat av att hyresvärdens vänner hotat henne när hon påtalat brister i lägenheten.

Men vid förhandlingen i hyresnämnden dök kvinnan aldrig upp för att framföra sina bevis.

Annons
Läs ocksåFastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärerEn man i 50-årsåldern sittandes i en soffa.

Nämnden skriver därför i sitt beslut att det alltid faller på en hyresgäst att bevisa att hyran är betald och eftersom inte det gjorts, går man på hyresvärdens linje och anser det bevisat att kvinnan faktiskt inte betalat sin hyra. Därför tvingas hon nu att flytta.

Läs också ”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor Förslaget om att stoppa skatteplanering försvann Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.