Annons

Uteblev när lägenheten skulle försvaras – vräktes

Örebro En kvinna i 30-års åldern dök aldrig upp i hyresnämnden när hennes hyresvärd ville vräka henne på grund av obetalda hyror. Det resulterade i att hyresnämnden gick på värdens linje och kvinnan tvingas flytta.
Inför skranket. Hyresnämndernas handläggningstider varierar kraftigt, visar Sveriges domstolars årsredovisning.

Kvinnan flyttade in i lägenheten på en adress i norra Örebro län på gränsen till Värmland så sent som i februari i år. Det tog bara en månad innan kvinnan började halka efter med hyrorna, enligt den privata hyresvärden.

Hyresskulden växte snabbt. Och när den nått närmare 19000 kronor, sa hyresvärden upp henne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inför förhandlingen i hyresnämnden sände kvinnan ett brev till nämnden där hon bedyrade sin oskuld. Hon skrev att hon kunde bevisa att hyrorna visst var betalda, liksom hon kunde bevisa att hon inte ens varit sen med sin hyra.

Annons

Kvinnan menade i stället att vräkningshotet var en del av hyresvärdens trakasserier av henne. Trakasserierna bestod enligt kvinnan bland annat av att hyresvärdens vänner hotat henne när hon påtalat brister i lägenheten.

Men vid förhandlingen i hyresnämnden dök kvinnan aldrig upp för att framföra sina bevis.

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

Nämnden skriver därför i sitt beslut att det alltid faller på en hyresgäst att bevisa att hyran är betald och eftersom inte det gjorts, går man på hyresvärdens linje och anser det bevisat att kvinnan faktiskt inte betalat sin hyra. Därför tvingas hon nu att flytta.

Läs också Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta Facebook-bedragare döms till fängelse – så lurade de bostadssökande med falska annonser Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.