HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uteblev när lägenheten skulle försvaras – vräktes

Örebro En kvinna i 30-års åldern dök aldrig upp i hyresnämnden när hennes hyresvärd ville vräka henne på grund av obetalda hyror. Det resulterade i att hyresnämnden gick på värdens linje och kvinnan tvingas flytta.
En hyresgäst vräktes då hon inte dök upp i hyresnämnden och försvarade sin rätt att bo kvar.

Kvinnan flyttade in i lägenheten på en adress i norra Örebro län på gränsen till Värmland så sent som i februari i år. Det tog bara en månad innan kvinnan började halka efter med hyrorna, enligt den privata hyresvärden.

Hyresskulden växte snabbt. Och när den nått närmare 19000 kronor, sa hyresvärden upp henne.

Läs ocksåSparade miljonbelopp åt medlemmarna

Inför förhandlingen i hyresnämnden sände kvinnan ett brev till nämnden där hon bedyrade sin oskuld. Hon skrev att hon kunde bevisa att hyrorna visst var betalda, liksom hon kunde bevisa att hon inte ens varit sen med sin hyra.

Kvinnan menade i stället att vräkningshotet var en del av hyresvärdens trakasserier av henne. Trakasserierna bestod enligt kvinnan bland annat av att hyresvärdens vänner hotat henne när hon påtalat brister i lägenheten.

Men vid förhandlingen i hyresnämnden dök kvinnan aldrig upp för att framföra sina bevis.

Läs ocksåSå vanligt är det att värden hotar med vräkning

Nämnden skriver därför i sitt beslut att det alltid faller på en hyresgäst att bevisa att hyran är betald och eftersom inte det gjorts, går man på hyresvärdens linje och anser det bevisat att kvinnan faktiskt inte betalat sin hyra. Därför tvingas hon nu att flytta.

Läs också Vinst på 50 miljoner för ABK i Kristianstad Hyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad Sambopar betalade för mycket hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.