Annons

Utlandsvistelse ingen ursäkt för sen hyra

Uppsala ​Uppsalahem ville säga upp en hyresgäst som varit sen med hyran flera gånger. Hyresgästen skyllde på utlandsvistelse och tekniska problem – argument som hyresnämnden inte gav mycket för.
Hyresnämnden ställer sig på hyresvärdens sida och anser att kvinnan borde sägas upp. Hyresgästen överklagade till Svea hovrätt, som dock gör samma bedömning som hyresnämnden och därför inte kommer att ta upp fallet.
Hyresgästen hänvisar till att hon varit utomlands och dessutom haft tekniska problem som gjort att hon inte kunnat betala in hyran i tid – argument som hyresnämnden inte tog någon hänsyn till. Hyresnämnden poängterade att det är hyresgästens ansvar att se till att hyran kommer in i tid och håller med om att kvinnans hyreskontrakt borde upphöra att gälla.
Enligt Uppsalahem är ny hyrorna så gott som betalda, förutom en skuld på drygt 3000 kronor.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.