Annons

Utlandsvistelse ingen ursäkt för sen hyra

Uppsala ​Uppsalahem ville säga upp en hyresgäst som varit sen med hyran flera gånger. Hyresgästen skyllde på utlandsvistelse och tekniska problem – argument som hyresnämnden inte gav mycket för.
Hyresnämnden ställer sig på hyresvärdens sida och anser att kvinnan borde sägas upp. Hyresgästen överklagade till Svea hovrätt, som dock gör samma bedömning som hyresnämnden och därför inte kommer att ta upp fallet.
Hyresgästen hänvisar till att hon varit utomlands och dessutom haft tekniska problem som gjort att hon inte kunnat betala in hyran i tid – argument som hyresnämnden inte tog någon hänsyn till. Hyresnämnden poängterade att det är hyresgästens ansvar att se till att hyran kommer in i tid och håller med om att kvinnans hyreskontrakt borde upphöra att gälla.
Enligt Uppsalahem är ny hyrorna så gott som betalda, förutom en skuld på drygt 3000 kronor.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.