HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varbergsvärdar höjer hyran

Varberg Om några veckor höjs hyran hos en rad privata hyresvärdar i Varberg. Det står klart efter förhandlingar med Hyresgästföreningen. 2 200 hushåll berörs.

Det är två olika uppgörelser som nu presenteras för hyresgästerna. Den ena gäller privata Varbergsvärdar som valt att låta ombudet Fastighetsägarna GFR förhandla hyrorna.

Diskussionerna med Hyresgästföreningen inleddes i oktober. Från början låg budet på ungefär 1,9 procent. Nu står det klart att de värdar som förhandlat via Fastighetsägarna GFR får höja hyrorna med mellan 0,3 och 1,2 procent.

Läs ocksåNu förhandlas hyrorna hos Varbergs BostadFasadskylt med Varbergs Bostads logotyp

För den som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor motsvarar det en höjning på mellan 18 och 72 kronor i månaden.

Den andra uppgörelsen gäller ett antal privata hyresvärdar i Varberg som i stället har förhandlat via ombudet RCB Fastighetsförvaltning. Där har förhandlingarna resulterat i hyreshöjningar på mellan 0,5 och 0,9 procent.

De nya hyrorna gäller från och med årsskiftet. Totalt berörs ungefär 2 200 hushåll.

Läs ocksåRisk för höjd hyra hos Eksta
  • Här hittar du färdiga hyresuppgörelser för Halland 2017.
  • Så här mycket har hyrorna höjts i Halland i år.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Varbergs Stenfastigheter vill höja hyrorna Fastighetsägarna: Vi kan skapa en egen marknadsplats Nya regler för Boplats Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.