Annons

Värd anklagade Migrationsverket för andrahandsuthyrning

Västra Götaland En privat hyresvärd i Åmål ville säga upp Migrationsverket som hyresgäster. De menade att verket hyrde ut lägenheterna i andra hand.

Migrationsverket hyr sedan tidigare sju av åtta lägenheter hos ett privat bostadsbolag i Åmål. Men när värden, i samband med en skada, berättade om uthyrningen för sitt försäkringsbolag stod det klart att det skulle innebära en betydligt mycket högre försäkringspremie för bostadsbolaget.

Värden ville därför säga upp avtalet. Motiveringen som angavs var att man ansåg att Migrationsverket hyrt ut lägenheterna i andra hand, när de låter asylsökande bo i lägenheterna. Migrationsverket motsatte sig den här beskrivningen och menar att bolaget varit införstått med att det är asylsökande som ska bo i lägenheterna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden gick på Migrationsverkets linje och slog fast att värdens rent ekonomiska intresse av att avsluta avtalet inte vägde lika tungt som Migrationsverkets behov av lägenheterna. Någon olovlig andrahandsuthyrning menar man inte heller att det kan ha varit tal om.

Annons
Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.