HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värd anklagade Migrationsverket för andrahandsuthyrning

Västra Götaland En privat hyresvärd i Åmål ville säga upp Migrationsverket som hyresgäster. De menade att verket hyrde ut lägenheterna i andra hand.

Migrationsverket hyr sedan tidigare sju av åtta lägenheter hos ett privat bostadsbolag i Åmål. Men när värden, i samband med en skada, berättade om uthyrningen för sitt försäkringsbolag stod det klart att det skulle innebära en betydligt mycket högre försäkringspremie för bostadsbolaget.

Värden ville därför säga upp avtalet. Motiveringen som angavs var att man ansåg att Migrationsverket hyrt ut lägenheterna i andra hand, när de låter asylsökande bo i lägenheterna. Migrationsverket motsatte sig den här beskrivningen och menar att bolaget varit införstått med att det är asylsökande som ska bo i lägenheterna.

Annons
Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.

Hyresnämnden gick på Migrationsverkets linje och slog fast att värdens rent ekonomiska intresse av att avsluta avtalet inte vägde lika tungt som Migrationsverkets behov av lägenheterna. Någon olovlig andrahandsuthyrning menar man inte heller att det kan ha varit tal om.

Annons
Läs också Evas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där" Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.