HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värd vill ha 178 800 kronor i ersättning av hyresgäst

Östra Göinge Hyresgästen hade rätt att utföra enklare underhållsarbeten i lägenheten. Men när värden skulle besiktiga lägenheten vid flytt konstaterades stora brister i utförandet.
Foto: Privat
lägenheten som värden anser har stora brister.

Det kan bli en dyr affär för den hyresgäst som tagit saken i egna händer och målat om sin lägenhet. Hyresvärden hade gett klartecken att hyresgästen fick måla om och tapetsera. Men när värden skulle besiktiga lägenheten vid utflyttningen konstaterade värden en rad brister.

I skrivelsen till hyresnämnden framgår bland annat att det är skador på golvet i form av målarfärg och fukt. Värden hävdar att målning av köksinredning, tak, väggar, lister, fönsterkarmar, dörrar och fönster har utförts utan det grundarbete som krävs. Värden hävdar dessutom att fel färg har använts. En annan brist som värden tar upp är avsaknad av golv i ett av rummen.

Läs ocksåVärden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstädaMan som sitter i en fåtölj.

Värden har vänt sig till hyresnämnden och menar att lägenhetens brister är så allvarliga att det skulle kosta 170 000 kronor att återställa skadorna. I samband med besiktningen noterades även att ett antal inventarier för 8 000 kronor saknas.

Annons

Hyresgästen har nu två veckor på sig att yttra sig i ärendet innan hyresnämnden går vidare med fallet.

 

Annons
Läs ocksåKrävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronorBilden är ett montage av två bilder. Bilderna visar kossor och en hand med pengar. Mannen krävdes på en stor hyresskuld, kan istället få tillbaks en miljon kronor.
Läs också Fackförbundet ST lät hyresgäster leva med kloakdoft – tvingas betala 55 000 kronor Hyresråd döms för olaga förföljelse – skickade bild på kniv till ex-sambo Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.