Annons

Värd vill ha 178 800 kronor i ersättning av hyresgäst

Östra Göinge Hyresgästen hade rätt att utföra enklare underhållsarbeten i lägenheten. Men när värden skulle besiktiga lägenheten vid flytt konstaterades stora brister i utförandet.
Foto: Privat
lägenheten som värden anser har stora brister.

Det kan bli en dyr affär för den hyresgäst som tagit saken i egna händer och målat om sin lägenhet. Hyresvärden hade gett klartecken att hyresgästen fick måla om och tapetsera. Men när värden skulle besiktiga lägenheten vid utflyttningen konstaterade värden en rad brister.

I skrivelsen till hyresnämnden framgår bland annat att det är skador på golvet i form av målarfärg och fukt. Värden hävdar att målning av köksinredning, tak, väggar, lister, fönsterkarmar, dörrar och fönster har utförts utan det grundarbete som krävs. Värden hävdar dessutom att fel färg har använts. En annan brist som värden tar upp är avsaknad av golv i ett av rummen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Värden har vänt sig till hyresnämnden och menar att lägenhetens brister är så allvarliga att det skulle kosta 170 000 kronor att återställa skadorna. I samband med besiktningen noterades även att ett antal inventarier för 8 000 kronor saknas.

Annons

Hyresgästen har nu två veckor på sig att yttra sig i ärendet innan hyresnämnden går vidare med fallet.

 

Annons
Läs ocksåFörhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spisEn man i svarta kläder sträcker sig fram och lägger in ved i en öppen spis. I bakgrunden sitter en man i en soffa.
Läs också Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Annika Backlund svarar på kritiken mot AB-hem: "Jag vill vara en bra värd" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.