Annons

Värden gick med på allt i Hyresnämnden

Spånga Terese och Britt-Louise Selenius har felanmält i flera år – utan gehör från hyresvärden. Först i hyresnämnden kom nya besked, nu går värden med på allt.
Foto: Roger Rosenlund
Terese, Matilda och Britt-Marie Selenius - nu får de bristerna i sin lägenhet åtgärdade.

Britt-Marie, Terese och Matilda – tre generationer Selenius kom gemensamt till Hyresnämnden för att få sin värd, bostadsrättsföreningen Gunilla 19 i Spånga, att gå med på kraven om att få sina lägenheters brister åtgärdade. Brister som var för sig till stor del handlar om allmänt nedgången interiör: slitna snickerier i köket, färg som släppt på toalettdörren, golv som knarrar och annat slitage som ändå varit så allvarliga att Terese dotter brutit en tå mot det ojämna golvet.

Terese och Britt-Marie hyr var sin lägenhet av bostadsrättsföreningen från olika tidpunkter men gemensamt uppger de att det har varit stora problem att få hjälp med underhåll.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Sedan det blev bostadsrättsförening har det inte hänt någonting, säger Britt-Louis Selenius.

Annons

Men kravet på åtgärdsföreläggande kombinerat med vite om 50 000 kronor blev kortvarigt i Hyresnämnden. Efter en kort inledning om problemens natur gick bostadsrättsföreningens ombud oavkortat med på alla krav. Återstod fanns alltså bara en överenskommelse om hur lång tid reparationerna ska få ta. Ett halvår, tyckte juridiska ombudet Patrik Esfandi.

– Hantverkare vet man aldrig hur de fungerar, sade han.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hyresgästföreningens Torbjörn Larsson ansåg att tiden snarare borde handla om tre månader vilket ledde till en kompromiss – allt ska vara åtgärdat innan sista april, annars återupptas ärendet i Hyresnämnden igen.

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.