Annons

Vårgårdakvinna uppsagd efter störningar

Vårgårda Kvinnan störde sina grannar och var sen med att betala hyran. Vårgårda Bostäder vill säga upp hennes kontrakt. Nu överklagar kvinnan till Svea hovrätt.
Foto: Minna Ulin
En kvinna i Vårgårda riskerar att bli av med sin lägenhet efter att ha stört sina grannar.

Den sista december förra året skulle kvinnan, enligt Vårgårdabostäder, har lämnat lägenheten. När hon vägrade gick ärendet vidare till hyresnämnden i Göteborg.

Bakgrunden är att kvinnan, som är i 35-års åldern, ska ha stört sina grannar. Hon ska bland annat ha väsnats såväl på dagtid som på kvällar och nätter. Hon ska även ha ha hotat grannarna och svurit åt dem. Vid sidan av störningarna har kvinnan inte betalat sina hyresavier i tid. Flera gånger under 2018 har hon, enligt Vårgårdabostäder, varit sen med hyran. Och de senaste hyrorna är över huvud taget inte betalda.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det kommunala bostadsbolaget Vårgårdabostäder vill att kvinnan ska lämna sin lägenhet på ett rum och kök omedelbart och att hyresavtalet ska upphöra. Kvinnan å sin sida vill bo kvar i lägenheten. Men om kontraktet ska upphöra vill hon åtminstone ha fram till den sista april på sig att flytta.

Annons

Ärendet hamnade i hyresnämnden. Där förklarade kvinnan sitt beteende med att hon lider av en psykisk sjukdom samt att hon inte anser att Vårgårdas socialtjänst har tagit sitt ansvar.

Hyresnämnden gick dock på Vårgårdabostäders linje och slog fast att hyresavtalet skulle sluta gälla den första januari i år. Kvinnan har överklagat beslutet till Svea hovrätt.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

 

Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.