HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vårgårdakvinna uppsagd efter störningar

Vårgårda Kvinnan störde sina grannar och var sen med att betala hyran. Vårgårda Bostäder vill säga upp hennes kontrakt. Nu överklagar kvinnan till Svea hovrätt.
Foto: Minna Ulin
En kvinna i Vårgårda riskerar att bli av med sin lägenhet efter att ha stört sina grannar.

Den sista december förra året skulle kvinnan, enligt Vårgårdabostäder, har lämnat lägenheten. När hon vägrade gick ärendet vidare till hyresnämnden i Göteborg.

Bakgrunden är att kvinnan, som är i 35-års åldern, ska ha stört sina grannar. Hon ska bland annat ha väsnats såväl på dagtid som på kvällar och nätter. Hon ska även ha ha hotat grannarna och svurit åt dem. Vid sidan av störningarna har kvinnan inte betalat sina hyresavier i tid. Flera gånger under 2018 har hon, enligt Vårgårdabostäder, varit sen med hyran. Och de senaste hyrorna är över huvud taget inte betalda.

Läs ocksåStädfirmans chef lät personalen bo svart i sin lägenhet

Det kommunala bostadsbolaget Vårgårdabostäder vill att kvinnan ska lämna sin lägenhet på ett rum och kök omedelbart och att hyresavtalet ska upphöra. Kvinnan å sin sida vill bo kvar i lägenheten. Men om kontraktet ska upphöra vill hon åtminstone ha fram till den sista april på sig att flytta.

Ärendet hamnade i hyresnämnden. Där förklarade kvinnan sitt beteende med att hon lider av en psykisk sjukdom samt att hon inte anser att Vårgårdas socialtjänst har tagit sitt ansvar.

Hyresnämnden gick dock på Vårgårdabostäders linje och slog fast att hyresavtalet skulle sluta gälla den första januari i år. Kvinnan har överklagat beslutet till Svea hovrätt.

Läs ocksåBoråskvinna förlorar sitt hyreskontrakt - nämnden oenig

 

Läs också Öppnade inte dörren – blir av med kontraktet Betalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka Blåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.