Annons

Vatten och avlopp dyrast i Torsås 

Kalmar Hyresgäster i Torsås får betala över 2 500 kronor mer för vatten och avlopp än de som bor i  i Nybro. Enligt siffror från den årliga Nils Holgersson-rapporten är skillnaderna stora mellan kommunerna i Kalmar län.
Priset för vatten och avlopp skiljer sig stort mellan kommunerna.

Snittet på kostnaden för vatten och avlopp för en hyresgäst som bor i en typlägenhet på 52 kvadratmeter i länet ligger på cirka 5 200 kronor. Det visar Nils Holgersson-rapporten som årligen tas fram av en grupp bestående av HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och Sabo. Här redovisas fakta om prisnivåer och prisskillnader som finns mellan olika kommuner för sophämtning, VA, el och fjärrvärme.

Enligt rapporten är Torsås den kommun i länet som har dyrast avgift för vatten och avlopp. Totalt 6 626 kronor per år. Det är också den kommun som höjt avgiften mest sedan förra året med en ökning på 16,7 procent.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Lägst avgift har Nybro kommun. Där kostar det 4 065 kronor och där har ingen höjning gjorts sedan förra året.

Rapporten framhåller att kostnaderna för vatten och avlopp generellt är högre i kommuner med färre invånare än tätbefolkade kommuner. Helt enkelt för att färre då ska vara med och betala för underhåll av ledningarna. Generellt är VA-kostnaden som högst i kust- och glesbygdskommuner.

Annons
Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Nominerade för femte året i rad: Hem & Hyra kan vinna guldspade för granskning av socialtjänsten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.