Annons

Vatten och avlopp dyrast i Torsås 

Kalmar Hyresgäster i Torsås får betala över 2 500 kronor mer för vatten och avlopp än de som bor i  i Nybro. Enligt siffror från den årliga Nils Holgersson-rapporten är skillnaderna stora mellan kommunerna i Kalmar län.
Priset för vatten och avlopp skiljer sig stort mellan kommunerna.

Snittet på kostnaden för vatten och avlopp för en hyresgäst som bor i en typlägenhet på 52 kvadratmeter i länet ligger på cirka 5 200 kronor. Det visar Nils Holgersson-rapporten som årligen tas fram av en grupp bestående av HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och Sabo. Här redovisas fakta om prisnivåer och prisskillnader som finns mellan olika kommuner för sophämtning, VA, el och fjärrvärme.

Enligt rapporten är Torsås den kommun i länet som har dyrast avgift för vatten och avlopp. Totalt 6 626 kronor per år. Det är också den kommun som höjt avgiften mest sedan förra året med en ökning på 16,7 procent.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Lägst avgift har Nybro kommun. Där kostar det 4 065 kronor och där har ingen höjning gjorts sedan förra året.

Rapporten framhåller att kostnaderna för vatten och avlopp generellt är högre i kommuner med färre invånare än tätbefolkade kommuner. Helt enkelt för att färre då ska vara med och betala för underhåll av ledningarna. Generellt är VA-kostnaden som högst i kust- och glesbygdskommuner.

Annons
Läs också Fastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad" Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.