Annons

Vattenläcka kan kosta hyreskontraktet

Halmstad Det rann vatten i trapphuset. Så upptäcktes vattenläckan inne hos hyresgästen. Att hon inte själv slog larm är en av omständigheterna till att hon nu kan mista sitt hyreskontrakt.

Det var i november förra året som Securitas larmades till hyreshuset i Halmstad. Det rann vatten i trappen. Hyresvärden ringde på lägenheten som de trodde att vattnet kom ifrån, men ingen öppnade.

Hyresgästen själv kontaktade ingen. Först flera dagar efteråt kom hyresvärden in i lägenheten och kunde kontstatera stora fuktskadorna i badrummet och rummen runtomkring.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kvinnan hävdar att orsaken till vattenläckan är att fallet på golvet i badrummet är felkonstruerat, men efter att lutningen hade kontrollerats bortfärdades den förklaringen av värden.

Annons

Hyresvärden lägger istället hela skulden på kvinnan och säger upp henne och menar att det är allvarligt att hon inte har anmält skadan, som blivit större än nödvändigt. Värden anser också att kvinnan har försvårat renoveringen genom att inte vara samarbetsvillig. I handlingarna till hyresnämnden skriver värden: ”Hyresgästen har härigenom brustit i sin vårdplikt så allvarligt så att hyresförhållandet under alla omständigheter ska upphöra”.

På tisdag skulle Hyresnämnden i Göteborg ha tagit upp ärendet men då en av parterna fått förhinder skjuts förhandlingen upp.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hos Rebecka läcker det in när det regnar: ”Man känner sig uppgiven” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.