Annons

Vattenläcka kan kosta hyreskontraktet

Halmstad Det rann vatten i trapphuset. Så upptäcktes vattenläckan inne hos hyresgästen. Att hon inte själv slog larm är en av omständigheterna till att hon nu kan mista sitt hyreskontrakt.

Det var i november förra året som Securitas larmades till hyreshuset i Halmstad. Det rann vatten i trappen. Hyresvärden ringde på lägenheten som de trodde att vattnet kom ifrån, men ingen öppnade.

Hyresgästen själv kontaktade ingen. Först flera dagar efteråt kom hyresvärden in i lägenheten och kunde kontstatera stora fuktskadorna i badrummet och rummen runtomkring.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Kvinnan hävdar att orsaken till vattenläckan är att fallet på golvet i badrummet är felkonstruerat, men efter att lutningen hade kontrollerats bortfärdades den förklaringen av värden.

Annons

Hyresvärden lägger istället hela skulden på kvinnan och säger upp henne och menar att det är allvarligt att hon inte har anmält skadan, som blivit större än nödvändigt. Värden anser också att kvinnan har försvårat renoveringen genom att inte vara samarbetsvillig. I handlingarna till hyresnämnden skriver värden: ”Hyresgästen har härigenom brustit i sin vårdplikt så allvarligt så att hyresförhållandet under alla omständigheter ska upphöra”.

På tisdag skulle Hyresnämnden i Göteborg ha tagit upp ärendet men då en av parterna fått förhinder skjuts förhandlingen upp.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Förhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nu Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.