HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vätterhem bygger nya hyresrätter i Fagerslätt

Jönköping I höst väntas Vätterhem påbörja bygget av 46 nya hyresrätter på Fagerslätt. Det är ett led i bolagets satsning i området. Målsättningen är att på sikt bygga 150 till 200 nya hyresrätter i Fagerslätt.
Vätterhem utökar sitt bestånd på Fagerslätt.

Under senhösten planerar Vätterhem att byggbolaget Sarneke kan sätta det första spadtaget i bolagets andra satsning på Fagerslätt. Höstens byggstart ska resultera i 46 nya lägenheter, från ettor till fyror. Inflyttning beräknas till någon gång under 2020. Vätterhem räknar med att hyrorna kommer att ligga på mellan 1 500 till 1 600 kronor per kvadratmeter och år. Det skulle innebära en månadshyra på mer än 8 100 kronor för en lägenhet på 65 kvadratmeter.

– Det är vår målsättning, men vi kommer även titta på investerings- och energibidrag, säger Henrik Möller, bygg- och upphandlingschef på Vätterhem.

Läs ocksåHär bygger Stångåstaden för nära en miljard

De nya lägenheterna i Fagerslätt, som främst är ett villaområde, riktar sig till en bred målgrupp. Syftet med byggnationen är att avhjälpa Vätterhems långa bostadskö.

– Just nu har vi 25-30 000 personer i vår bostadskö. Vi behöver utöka vårt bestånd i många olika områden.

För fyra år sedan lät de bygga 22 lägenheter i området på på östra Fagerslätt, fem kilometer från Huskvarna centrum.

Läs ocksåVarbergsvärd tvingas förhandla

– När kommunen tilldelar ytterligare mark där kommer vi söka. Vi vill få ett ökat bestånd där. Målet är att bygga 150 till 200 lägenheter i området.

Läs också Fyra i en tvåa inte trovärdigt enligt värden Stopp för planer att bussa medlemmar till Örebro Utredning om trångboddhet kan ge oönskade konsekvenser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.