Annons

Vikarier erbjuds studentrum

Västerbotten Under sommaren står många studentrum tomma. Det passar Umeå kommun och dess bostadsbolag Bostaden på att utnyttja.

Människor som kommer till Umeå för att jobba som sommarvikarie i olika verksamheter, ska inte hindras av boendeproblem. Så studentrummen ska fyllas av vikarier i stället.
– Vi vet att det är svårt att få tag på ett boende i Umeå, särskilt för två månader. Därför erbjuder vi nu ett tidsbegränsat ”sommarkontrakt” på ett möblerat studentrum. Förhoppningen är att detta ska göra det möjligt för fler att upptäcka Umeå i sommar och kombinera det med sommarjobb inom vård och omsorg, säger Malin Sundbom, verksamhetschef, vård och omsorgsboende, Umeå kommun i ett pressmeddelande.
– Vi tror att det här är ett attraktivt erbjudande, men antalet rum är begränsade så det gäller att vara snabb med sin ansökan om sommarjobb.
Hyran blir 3500 kronor i månaden och den dras direkt från lönen. 900 vikarier behövs i Umeå i sommar.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.