Annons

Vill höja hyran 20 procent

Sandviken Provinsfastigheter vill höja hyrorna på Smultronbacken med 15-20 procent. Hyresgästföreningen säger blankt nej till detta och nu får Hyresnämnden avgöra ärendet.
Hyresnämnden ska avgöra hur stor hyreshöjningen ska bli för hyresgästerna hos Provinsfastigheter på Smultronbacken. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästföreningens motbud när hyresförhandlingarna pågick i våras var en höjning på 1,25 procent från 1 april och ytterligare en höjning på 0,75 procent i juli eller september beroende på när företaget genomfört de arbeten i området som de lovat.

– Provinsfastigheter jämför sina hyror med de som gäller i Sandvikenhus lägenhter på Killingvägen men det är befängt! Husen på Smultronbacken är till exempel drygt tio år äldre, säger förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen menar istället att fastigheterna på Västerled kan jämföras med Smultronbacken. Fastigheterna är mer jämngamla och har liknande standard. 

Annons

– Vi träffade Fastighetsägarna som företräder Provinsfastigheter inför att ärendet nu ska till hyresnämnden men det mötet ledde inte till något. Nu gissar jag att det dröjer till hösten innan hyresnämnden sagt sitt, säger Owe Hellberg.

Hyresgästerna har, som Hem & Hyra tidigare skrivit om i ett flertal artiklar, riktat klagomål mot Provinsfastigheters sätt att sköta fastigheterna på Smultronbacken. Klagomålen har bland annat gällt dålig värme, grumligt vatten och brister i underhållet.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.