Annons

Vräkningshotad får bo kvar

Nyheter En 44-årig kvinnlig hyresgäst i Malmö får bo kvar, trots att hon hotats av vräkning på grund av störningar och en översvämning i lägenheten. Det beslutar Svea hovrätt, som därmed ändrar hyresnämndens tidigare beslut.​

​Den 44-åriga malmöbon har sedan tidigare flera varningar på grund av att hon stört grannarna med högljudd musik, bråk och mycket spring i trapphuset.

Annons
Privatvärden och hyresgästen hade i en förlikning hos hyresnämnden kommit överens om att göra hyreskontraktet till ett så kallat korttidsavtal där avtalet förlängs med en månad åt gången vid utebliven uppsägning.
När ärendet åter var uppe i hyresnämnden i Malmö i december förra året fattade man beslut utan att den 44-åriga kvinnan var närvarande, trots att hon hade läkarintyg på att hon var sjuk.
 
Svea hovrätt menar nu att störning måste bevisas, även vid uppsägning av korttidskontrakt. Den muntliga och skriftliga bevisningen ger inte tillräckligt stöd för att kvinnan skulle ha stört sina grannar ”i en omfattning som de inte behöver tåla”.
Hovrätten anser inte heller att det finns bevis för att hon skulle ha orsakat översvämningen i hennes lägenhet.
Kvinnan får därför bo kvar med oförändrade hyresvillkor.
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.