Annons

Vräkningshotad mormor får bo kvar

Älmhult Älmhultsbostäder och Hyresgästföreningen har enats i hovrätten. Störningarna från dottern och barnbarnet har minskat och hyresgästen får bo kvar, dock med viss begränsning.

Vi kan kalla henne Anna. Hon är 78 år, har varit hyresgäst hos Älmhultsbostäder i över 40 år och ses som en skötsam hyresgäst.

Men när hennes dotter och barnbarn vräktes från sin lägenhet förra sommaren på grund av störningar, började de stundtals bo hos Anna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och tog störningarna med sig.

Hyresnämnden fann det så pass allvarligt att nämnden i februari i år beslutade att Anna måste flytta. Hyresgästföreningen överklagade till hovrätten.

När parterna träffades i rätten i går lyckades de nå en överenskommelse som innebär att Anna får ett korttidsavtal under ett år. Det innebär att under loppet av ett år bor Anna med en månads uppsägningstid, i stället för tre, vilket underlättar för Älmhultsbostäder att säga upp hyreskontraktet i fall störningarna åter blir allvarliga.

Annons
Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

– Det här var en bra utgång. Hon får bo kvar men nu är det väldigt viktigt att hon efterlever det här, säger Ingrid Buskas, Hyresgästföreningens jurist som företräder Anna.

Även Tore Vestergård, vd för Älmhultsbostäder, tycker att det här var den bästa lösningen.

– Hon själv har aldrig stört som hyresgäst. Hon har varit en bra hyresgäst och det har fungerat jättebra. Efter att vi var i hyresnämnden i februari så har barnbarnet inte vistats i lägenheten nattetid. Störningarna har varit betydligt mindre och med det resultatet så ska hon inte behöva flytta. Visst finns rädsla bland grannar att störningarna ska återkomma, men nu har vi ett år på oss och jag hoppas att det inte ska inträffa fler gånger, säger Tore Vestergård.

Läs ocksåTrakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hemEtt bildmontage med ett hyresavtal, en dörrklocka och en siluett av en kvinna.

Läs mer:

Annons

Utslängd trots 40 år som skötsam hyrsgäst.

Annas dotter och barnbarn tvingades flytta från sin lägenhet förra sommaren.

Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.