HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värden vill riva vår lekplats

Kan hyresvärden bara plocka bort lekplatsen? När vi påtalar brist på underhåll, byte av sand och gungor, säger värden att de funderar på att plocka bort lekplatsen. Detta trots att ett flertal barn nyttjar den. Vi har önskemål om att de ­rensar ogräs, tömmer sandlådan och fyller på ny sand. Har bott på området i snart 15 år och inte sett något göras. Vill helst inte att mina barnbarn leker där, känns varken säkert ­eller fräscht. Inte så stora krav tycker vi, men inget händer. Hur ska vi gå till väga?

Undrar: Maria

Hyresvärden kan inte ta bort lekplatsen på eget bevåg, Ni betalar i hyran för en lekplats. Om hyran förhandlas kollektivt tycker jag att du ska ta kontakt med den förhandlare som är ansvarig för förhandlingar med din värd och ta upp frågan om lekplatsens skick i förhandlingarna om hyran. Det är antagligen det effektivaste sättet att få ordning på lekplatsen.

Senaste frågorna
Visa fler
Om Hyresakuten

Här kan du som medlem i Hyresgästföreningen få svar på juridiska bostadsfrågor.

Skriv till
Hyresakuten
Hem & Hyra
Box 7514
103 92 Stockholm

Skicka frågor via e-post:
hyresakuten@hemhyra.se

Vi svarar på frågor av mer övergripande intresse och i den mån vi hinner.

Vill du ha snabbt svar vänd dig direkt till Hyresgästföreningen
Där hittar du också fler frågor och svar.

Illustrationer: Ann-Li Karlsson.

Trygghet i boendet

Ja!
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.