Annons

​Läckande kran orsak att säga upp kontrakt

Nyheter ​Kranen läckte och hyresgästen åkte på semester en månad. Nu bli han av med kontraktet till lägenheten i Solna.

En hyresgäst har skyldighet att omedelbart tala om för värden om det finns brister i lägenheten som kan vålla allvarliga skador. Det har en hyresgäst i Solna bittert fått erfara.
 
Enligt hans egna uppgifter hade kranen till tvättstället i toaletten varit otätt en längre tid då han drog sönder vredet. Han åkte på semester en månad utan att berätta för värden om läckan. Det ha ”smårunnit”, enligt hyresgästens egen utsago.
Värden fattade misstanke om läckage när vattenförbrukningen för huset fördubblades. Det gick inte att få kontakt med den aktuella hyresgästen utan värden tog på egen hand sig in i lägenheten. Vattnet rann okontrollerat, enligt värden, och hade så gjort i månader. Skadorna i lägenheten var omfattande.
 
Värden vände sig till hyresnämnden för att få kontraktet uppsagt. Förutom vattenskadan anförde värden att hyresgästen vanskött lägenheten en längre tid och att hans sviktande hälsa gör att hyresgästen inte klarar ett eget boende.
 
Hyresgästen tog hjälp av Hyresgästföreningen för att få behålla sitt hyreskontrakt. Men det hjälpte inte. Såväl hyresnämnden som hovrätten anser att han allvarligt åsidosatt sina skyldigheter. Hyresgästen måste flytta senast den sista juli.

Annons
Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.