Annons

​Läckande kran orsak att säga upp kontrakt

Nyheter ​Kranen läckte och hyresgästen åkte på semester en månad. Nu bli han av med kontraktet till lägenheten i Solna.

En hyresgäst har skyldighet att omedelbart tala om för värden om det finns brister i lägenheten som kan vålla allvarliga skador. Det har en hyresgäst i Solna bittert fått erfara.
 
Enligt hans egna uppgifter hade kranen till tvättstället i toaletten varit otätt en längre tid då han drog sönder vredet. Han åkte på semester en månad utan att berätta för värden om läckan. Det ha ”smårunnit”, enligt hyresgästens egen utsago.
Värden fattade misstanke om läckage när vattenförbrukningen för huset fördubblades. Det gick inte att få kontakt med den aktuella hyresgästen utan värden tog på egen hand sig in i lägenheten. Vattnet rann okontrollerat, enligt värden, och hade så gjort i månader. Skadorna i lägenheten var omfattande.
 
Värden vände sig till hyresnämnden för att få kontraktet uppsagt. Förutom vattenskadan anförde värden att hyresgästen vanskött lägenheten en längre tid och att hans sviktande hälsa gör att hyresgästen inte klarar ett eget boende.
 
Hyresgästen tog hjälp av Hyresgästföreningen för att få behålla sitt hyreskontrakt. Men det hjälpte inte. Såväl hyresnämnden som hovrätten anser att han allvarligt åsidosatt sina skyldigheter. Hyresgästen måste flytta senast den sista juli.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.