HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

1 500 hyresgäster i Staffanstorp får höjd hyra

Staffanstorp Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och privata hyresvärdar i Staffanstorp är avslutade. Hyrorna kommer att höjas från och med den 1 april.
Foto: Kristina Wahlgren

De privata hyresvärdar i Staffanstorp, vars hyror förhandlas av Fastighetsägarna Syd, hade begärt att få höja hyrorna med 1,41 procent från den 1 januari. Efter förhandlingar mellan Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen slutar höjningen på 0,62 procent från och med den 1 april.

– Vi är nöjda med resultatet som är mer än en halvering av fastighetsägarnas ursprungliga krav. Dessutom lyckades vi senarelägga hyreshöjningen, säger Dan Knutsson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.