Annons

1,8 miljoner kronor tillbaka till medlemmar

Norrbotten Hyresgästföreningens jurister har hjälpt medlemmar med 200 boendetvister. Under 2016 har knappt 1,8 miljoner kronor sparats in.
Foto: Kristina Wahlgren

En tvist med hyresvärden kan handla om både det ena och det andra. Till exempel kan det röra sig om ett trasigt handfat, som inte åtgärdas. Dels handlar det givetvis om att det åtgärdas. Men också kan det vid sådana tillfällen bli aktuellt med nedsättning av hyran, skadestånd eller ersättningar.

Hyresgästföreningens medlemmar i Norrland fick under förra året hjälp av föreningens jurister vid cirka 200 tillfällen. Sammanlagt har den juridiska hjälpen inneburit att 1 762 993 kronor sparats in till förmån för medlemmarna. Det betyder en ökning med drygt 40 procent jämfört med året innan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det känns bra att vi kunnat hjälpa våra medlemmar att få rätt i dessa tvister och visa att vi med vår kompetens kan göra skillnad. Och skapa medlemsnytta, säger Niclas Sundell, chef vid juridikenheten hos Hyresgästföreningen region Norrland.

 

Annons
Fakta: Så här fördelades pengarna i länen

Jämtland/Härjedalen: 281 692 kr

Västernorrland: 593 237 kr

Västerbotten: 592 521 kr

Norrbotten: 295 543 kr.

Läs också 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan Halländska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.