Annons

1,8 miljoner kronor tillbaka till medlemmar

Norrbotten Hyresgästföreningens jurister har hjälpt medlemmar med 200 boendetvister. Under 2016 har knappt 1,8 miljoner kronor sparats in.
Foto: Kristina Wahlgren

En tvist med hyresvärden kan handla om både det ena och det andra. Till exempel kan det röra sig om ett trasigt handfat, som inte åtgärdas. Dels handlar det givetvis om att det åtgärdas. Men också kan det vid sådana tillfällen bli aktuellt med nedsättning av hyran, skadestånd eller ersättningar.

Hyresgästföreningens medlemmar i Norrland fick under förra året hjälp av föreningens jurister vid cirka 200 tillfällen. Sammanlagt har den juridiska hjälpen inneburit att 1 762 993 kronor sparats in till förmån för medlemmarna. Det betyder en ökning med drygt 40 procent jämfört med året innan.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det känns bra att vi kunnat hjälpa våra medlemmar att få rätt i dessa tvister och visa att vi med vår kompetens kan göra skillnad. Och skapa medlemsnytta, säger Niclas Sundell, chef vid juridikenheten hos Hyresgästföreningen region Norrland.

 

Annons
Fakta: Så här fördelades pengarna i länen

Jämtland/Härjedalen: 281 692 kr

Västernorrland: 593 237 kr

Västerbotten: 592 521 kr

Norrbotten: 295 543 kr.

Läs också Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.