Annons

AF Bostäder säljer flera hundra studentlägenheter

Lund Under våren förväntas 313 studentbostäder i Lund byta ägare. AF Bostäder säljer för att få loss pengar till att bygga nytt.
Foto: Kennet Ruona samt AF Bostäder
AF Bostäder säljer 313 studentlägenheter.

AF Bostäder har beslutat att sälja 313 studentbostäder i bostadsområdet Vildanden, det berättar Sydsvenskan om idag. Bostäderna är treor och fyror med behov av renovering. Ett skäl till försäljningen är att AF Bostäder ska få loss pengar för att finansiera byggprojekten Tunaparken och Kämnärsrätten. Tidigast hösten 2018 beräknas de totalt 1700 nya studentbostäderna står färdiga.

– De försvinner inte och de töms inte. De studenter som bor där har besittningsrätt till lägenheterna. Om hyrorna kommer att påverkas är omöjligt att säga, säger Henrik Krantz till Sydsvenskan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så svårt är det för funktionsnedsatta att byta lägenhet: "Ett boende på nåder" Ann-Louise, 47, är fast i lägenheten efter hjärnblödningen - nekades förtur: "Måste härifrån" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.