HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

AF Bostäder säljer flera hundra studentlägenheter

Lund Under våren förväntas 313 studentbostäder i Lund byta ägare. AF Bostäder säljer för att få loss pengar till att bygga nytt.
Foto: Kennet Ruona samt AF Bostäder
AF Bostäder säljer 313 studentlägenheter.

AF Bostäder har beslutat att sälja 313 studentbostäder i bostadsområdet Vildanden, det berättar Sydsvenskan om idag. Bostäderna är treor och fyror med behov av renovering. Ett skäl till försäljningen är att AF Bostäder ska få loss pengar för att finansiera byggprojekten Tunaparken och Kämnärsrätten. Tidigast hösten 2018 beräknas de totalt 1700 nya studentbostäderna står färdiga.

– De försvinner inte och de töms inte. De studenter som bor där har besittningsrätt till lägenheterna. Om hyrorna kommer att påverkas är omöjligt att säga, säger Henrik Krantz till Sydsvenskan.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"
Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.