HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Alabastern under lupp

Växjö I dag inleddes förhandlingarna i hyresnämnden kring renoveringshyran på Alabastern i Växjö. Nämnden har avsatt två dagar för ärendet där en rad besiktningar av lägenheter kommer att göras.
Foto: Annika Wallsson
Under två dagar befinner sig hyresnämnden i Växjö för att granska vilken hyresnivå som är rimlig för de nyrenoverade lägenheterna på Albastern.

Det var ett tämligen välbesökt sammanträde som inleddes i hyresnämnden på måndag förmiddag. Det är hyrorna för sex lägenheter, varav fem företräds av Hyresgästföreningen, som ska prövas av nämnden.

Utfallet blir sedan normgivande för de totalt drygt 300 lägenheterna på Alabastern. Ärendet är även av intresse för flera privata hyresvärdar i Växjö som står inför renoveringar.

Läs ocksåArga hyresgäster i nybyggt hus ger inte upp – kräver att felanmälan ska fungeraTvå män sitter i ett kök.

Växjöbostäder vill se en hyreshöjning för lägenheterna i kvarteret, som färdigställdes i januari i år efter några år av renoveringar. Hyresgästföreningen vill att nämnden i första hand fastställer den nivå som är i dag, vilket är den senast förhandlade hyran.

Under måndagseftermiddagen och under stor del av tisdagen kommer olika lägenheter att besökas för att kunna jämföra hyresnivåerna för vad parterna tycker är jämförbara lägenheter. Utifrån det kommer hyresnämnden avgöra vilken nivå som nämnden anser vara rimlig.

Läs mer: Hyresnämnden får avgöra renoveringshyra i Växjö

Läs ocksåBötfälld för några veckor på fel adress: ”Vill inte ha mer problem”Barnfamiljen hade knappt vaknat när polisen slog till en tidig morgon. Kvinnan och hennes barn hade hunnit bo hos barnens mormor i en månad, utan att adressändra. Nu döms kvinnan för folkbokföringsbrott.
Läs också Parkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala De bor i Sveriges första plusenergihus: ”Elpriset rör inte oss” Nu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.