HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Alabastern under lupp

Växjö I dag inleddes förhandlingarna i hyresnämnden kring renoveringshyran på Alabastern i Växjö. Nämnden har avsatt två dagar för ärendet där en rad besiktningar av lägenheter kommer att göras.
Foto: Annika Wallsson
Under två dagar befinner sig hyresnämnden i Växjö för att granska vilken hyresnivå som är rimlig för de nyrenoverade lägenheterna på Albastern.

Det var ett tämligen välbesökt sammanträde som inleddes i hyresnämnden på måndag förmiddag. Det är hyrorna för sex lägenheter, varav fem företräds av Hyresgästföreningen, som ska prövas av nämnden.

Utfallet blir sedan normgivande för de totalt drygt 300 lägenheterna på Alabastern. Ärendet är även av intresse för flera privata hyresvärdar i Växjö som står inför renoveringar.

Läs ocksåKrylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral

Växjöbostäder vill se en hyreshöjning för lägenheterna i kvarteret, som färdigställdes i januari i år efter några år av renoveringar. Hyresgästföreningen vill att nämnden i första hand fastställer den nivå som är i dag, vilket är den senast förhandlade hyran.

Under måndagseftermiddagen och under stor del av tisdagen kommer olika lägenheter att besökas för att kunna jämföra hyresnivåerna för vad parterna tycker är jämförbara lägenheter. Utifrån det kommer hyresnämnden avgöra vilken nivå som nämnden anser vara rimlig.

Läs mer: Hyresnämnden får avgöra renoveringshyra i Växjö

Läs ocksåBetalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta
Läs också När Bernts fru gick bort kraschade allt – nu sover han i trappuppgångar Stolar ska ha slängts ut från balkong – nu riskerar hyresgästen kontraktet Kfast i Eskilstuna säljer till norsk miljardär

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.