Annons

Allokton ställde in extrastämma

Nyheter ​Fastighetsbolaget Allokton ställde in den extrastämma som skulle hållits i torsdags. Som anledning anges "händelser utanför bolagets kontroll".
​För två veckor sedan begärdes Allokton i konkurs av en företrädare för huvudägarna som menade att han blivit lurad på miljonbelopp i samband med en fastighetsaffär i Sundsvall, arbetet med rekonstruktion av företaget pågår men nu ställdes alltså den planerade extrastämman in.
 
– Allt tyder på stora inre stridigheter i Allokton. Det borde till exempel vara vd eller styrelseordförande som kallade till extra bolagsstämmor. Och förklaringen till att stämman ställts in känns krystad, säger Torbjörn Rönnkvist, ledamot i regionstyrelsen i Hyresgästföreningen Aros-Gävle och själv hyresgäst hos Allokton i Sandviken.
 
Jakob Johansson, ägare och styrelsemedlem, är den som sedan en tid tillbaka skriver företagets pressmeddelanden och svarar på frågor. Han skriver i pressmeddelandet om den inställda extrastämman:
 
”Ett av de kontoförande institut hos vilket aktier i Allokton finns registrerade har i samband med omregistrering av förvaltarregistrerade aktier inför den extra bolagsstämman gjort en registrering som inneburit att Bolagets aktiebok per avstämningsdagen den 22 oktober 2010 är felaktig och därmed ej återger samtliga aktieägares korrekta ägande. Det är inte möjligt att på ett tillförlitligt sätt åtgärda detta i tid till stämman. Bolaget har därmed efter att ha rådgjort med juridisk expertis beslutat att ställa in den extra bolagsstämman.”
 
Alloktons dotterföretag som ägde centrala affärsfastigheter i Falun, Borlänge och Söderhamn gick i konkurs i början av september. Allokton äger i dag nära 700 hyreslägenheter i Gävle och Sandviken.
 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen" Hyresgäster i Vidsel utan el efter konkurs – varken kyl, ugn eller belysning fungerar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.