Annons

Allt fler läser Hem & Hyra

Nyheter Tioårsjubilerande Hem & Hyra fortsätter att växa. Under 2016 lästes ett genomsnittligt nummer av fler än någonsin, enligt Orvestos räckviddsundersökning.
Foto: Rikard Ljungqvist
Under 2016 nådde Hem & Hyra en ny rekordnivå i antalet läsare av ett genomsnittligt nummer.

Orvesto konsument är en stor undersökning av svenskarnas mediekonsumtion. Tre gånger om året svarar över 12 000 personer på frågor om vilka tidningar och tidskrifter de läser. Resultatet följs med intresse i branschen – och ofta med skräck eftersom allt färre läser tryckta publikationer.

För Hem & Hyra pekar dock kurvorna uppåt. Under perioden 1 september – 31 december i fjol lästes ett genomsnittligt nummer av tidningen av 348 000 personer. För hela året 2016 blev räckvidden 346 000, vilket är den högsta siffran sedan tidningen startade 2007.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons

– Det är fantastiskt bra att fler och fler läser Hem & Hyra. Det visar att det finns ett intresse för vårt bevakningsområde, som också är högaktuellt, säger Susanna Skarrie, chefredaktör för Hem & Hyra.

Enligt undersökningen är 64 procent av läsarna kvinnor. De är ganska jämnt utspridda i landet, både i och utanför storstäderna, och i alla åldrar, förutom bland de allra yngsta.

Läs ocksåVälkommen till nya Hemhyra.se!Redaktionen står i en trappa

– Bostadsfrågorna angår ju alla så det är roligt att vi når ut till alla åldrar. Att vi har god täckning över landet tror jag beror på att vi satsar mycket på lokal bevakning med våra lokalredaktörer. Det är vår stora styrka, säger Susanna Skarrie.

Annons

 

Läs också Hem & Hyra tog hem segern Fler än någonsin läser Hem & Hyra: "Berör många människor" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.