HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hem & Hyra tog hem segern

Nyheter På Tidskriftsgalan den 25 oktober stod det äntligen klart. Under jubel och hurrarrop utsågs Hem & Hyra till Årets digitala tidskrift.

Varje år delar branschorganisationen Sveriges Tidskrifter ut Tidskriftspris i olika kategorier. I år nominerades Hem & Hyra, tillsammans tidskrifterna Chef, Journalisten och Resumé, i kategorin Årets Digitala Tidskrift. Och Hem & Hyra gick alltså segrande ur striden.

Stort jubel bröt ut när juryns motivering lästes upp; ”Då andra prioriterar ned gräv och lokala reportrar går vinnaren mot strömmen och visar att gedigen journalistik är ett framgångskoncept också på nätet. Fortsätt gräva där vi bor, Hem & Hyra!”

Läs ocksåAllt färre läser tidning – då fortsätter Hem & Hyra att växa

Chefredaktör och vd Susanna Skarrie är både stolt och glad.

– Det är en seger för grävandet och den lokala journalistiken. Det har lönat sig och är ett bevis på gott lagarbete. Vi har gått mot strömmen och satsat när andra redaktioner tvingats dra ner, säger hon.

Redan motiveringen till själva nomineringen förklarar Hem & Hyras framgång; ”Tioårsjubilerande Hem & Hyra har allt annat än stagnerat. Deras ledande journalistik från hela landet är angelägen och sprids vidare i många andra medier.”

Läs ocksåNya framgångar för Hem & Hyra

– Vi sätter agendan inom vårt bevakningsområde, som berör väldigt många men som inte har bevakats så mycket av andra medier, säger Susanna Skarrie och tillägger att Hem & Hyra hittills i år redan har citerats 3 000 gånger i annan media.

– Det ser jag som tecken på att vi betraktas som trovärdiga och att vi i någon mån fungerar som en nyhetsbyrå för andra medier.

Tidskriftsgalan arrangerades på Cirkus i Stockholm och under dagen hölls flera föreläsningar om och till branschen. Fyra tidskrifter fick extra utrymme, och Hem & Hyras Susanna Skarrie var en av dem som fick äntra scenen och berätta om framgångarna. Bland annat lyfte hon fram en artikel som fick global spridning. Den om en gigantisk råtta som en 12-åring hittade och fotograferade hemma i lägenheten i Solna. Hans pappa vände sig direkt till Hem & Hyra – en tidskrift han troget läser.

Läs ocksåHon blev nummer 4 000 att gilla Hem & Hyra på Facebook

Varje vecka lägger Hem & Hyras lokalredaktörer och riksreportrar ut cirka 60 nyhetsartiklar ut på sajten. Dessutom finns Tips för hyresgäster, Svarta listan, Fråga juristen och olika krönikor och bloggar. Susanna Skarrie säger att särskilt den lokala bevakningen intresserar många.

– Både våra lokala nyheter och våra listor och kartor över hela landet, där man kan hitta sin egen kommun, driver mycket trafik. Liksom våra tips och råd, där trafiken ökar mer och mer. Nu har vi drygt 20 000 unika besökare i veckan.

Läs också Hem & Hyra når fler ”Oerhört tacksamma frågor att bevaka”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.