HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Antalet rivningar ökar

Nyheter Antalet lägenhetsrivningar ökade förra året. Det visar färska siffror från Statistiska centralbyrån.​
Förra året påbörjades rivningar av 1 867 lägenheter runt om i Sverige, en ökning med sex procent från 2005, visar statistik som presenterades på tisdagen av Statistiska centralbyrån, SCB.
Främst är det lägenheter i Gävleborgs och Västmanlands län som drabbats, men även 510 lägenheter i centrala Stockholm försvann under det gångna året.
– Det var ett bestånd studentbostäder som stod i Hammarby Sjöstad, en typ av baracker staplade på varandra som nu har tagits bort, säger Nils-Erik Sahlén vid SCB till Hem & Hyra och tillägger att det normalt sett inte rivs några lägenheter i storstäderna.
 
Av de 1 867 rivna lägenheterna var 1 288 kommunalt ägda och 60 procent revs på grund av uthyrningssvårigheter. Räknas studentbarackerna i Stockholm bort från statistiken, går det även att konstatera en minskning av antalet rivna lägenheter jämfört med året innan.
– I dag är det trots allt relativt få lägenheter som rivs i Sverige. När det händer gäller det främst lägenheter från miljonprogrammet i kommuner som har ett överskott på bostäder, främst i Bergslagen och Hälsingland, säger Nils-Erik Sahlén.
 

Läs också Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen Slussvaktarens hyresbostad rivs när ny sluss ska byggas Handelsträdgården rivs i höst – 300 bostäder ska byggas på tomten Bildspecial: Från handelsträdgård till slumboende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.