Annons

Antalet rivningar ökar

Nyheter Antalet lägenhetsrivningar ökade förra året. Det visar färska siffror från Statistiska centralbyrån.​
Förra året påbörjades rivningar av 1 867 lägenheter runt om i Sverige, en ökning med sex procent från 2005, visar statistik som presenterades på tisdagen av Statistiska centralbyrån, SCB.
Främst är det lägenheter i Gävleborgs och Västmanlands län som drabbats, men även 510 lägenheter i centrala Stockholm försvann under det gångna året.
– Det var ett bestånd studentbostäder som stod i Hammarby Sjöstad, en typ av baracker staplade på varandra som nu har tagits bort, säger Nils-Erik Sahlén vid SCB till Hem & Hyra och tillägger att det normalt sett inte rivs några lägenheter i storstäderna.
 
Av de 1 867 rivna lägenheterna var 1 288 kommunalt ägda och 60 procent revs på grund av uthyrningssvårigheter. Räknas studentbarackerna i Stockholm bort från statistiken, går det även att konstatera en minskning av antalet rivna lägenheter jämfört med året innan.
– I dag är det trots allt relativt få lägenheter som rivs i Sverige. När det händer gäller det främst lägenheter från miljonprogrammet i kommuner som har ett överskott på bostäder, främst i Bergslagen och Hälsingland, säger Nils-Erik Sahlén.
 

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen Slussvaktarens hyresbostad rivs när ny sluss ska byggas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.