Annons

Barnfamilj tvingas flytta – försvunnen avi inte skäl nog till sen hyra

Nyheter När hyresgästen inte fick någon hyresavi bad hon om en ny men betalade aldrig. Nu har den privata värden i Helsingborg tröttnat på sena räkningar. Barnfamiljen måste flytta.

Vid upprepade tillfällen betalades hyran för lägenheten i Helsingborg för sent. Ett varningsbrev skickades till den 35-åriga hyresgästen i september förra året men de sena inbetalningarna fortsatte. Hyresvärden sade därför upp kontraktet och meddelade att tvåbarnsfamiljen måste flytta sista februari. 

Eftersom hyresgästen inte ville flytta blev ärendet ett fall för hyresnämnden.Vid förhandlingen konstaterades det att hyran för mars månad fortfarande var obetald. Den 35-åriga kvinnan berättade då att hon inte har fått någon hyresavi. Hon har bett hyresvärden om en ny räkning men eftersom någon sådan inte dök upp har hon inte betalt. Vidare uppgav hyresgästen att hon har haft svårt att betala hyran i slutet av månaden eftersom hennes extrajobb inte har gett familjen pengar i tid. Hon har varit i kontakt med socialförvaltningen men inte fått någon hjälp av dem.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Trots att kvinnan meddelade att hon fått en heltidsanställning på ett hotell valde hyresnämnden att gå på värdens linje. Barnfamiljen måste flytta omedelbart. Hyresnämnden menar att hyresgästen har misskött sig grovt genom att betala in hyran för sent flera gånger. De påpekar även att oavsett om en hyresgäst har fått en hyresavi eller inte så ska hyran alltid betalas.

Annons
Läs också Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Efter tvist om mögelsanering: Torbjörn hotas av uppsägning Hovrätten river upp beslut: hyresgäst vräks efter sexhandel Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.