Annons

Bedragare tog sig in och rånade kvinna

Lund Genom att påstå att han kom från Hyresgästföreningen tog sig en man sig in i en 81-årig kvinnas lägenhet i Lund och stal pengar och smycken.

En 81-årig kvinna utsattes på måndagen för stöld i sin lägenhet på Tordmulevägen, skriver Sydsvenskan. En man i 40-50-årsåldern ringde på och påstod att han kom från Hyresgästföreningen. Han uppgav att han kom för att kontrollera belysningen i huset efter klagomål från andra hyresgäster. Efter besöket upptäckte kvinnan att omkring 1 500 kronor i kontanter saknades liksom flera smycken.

– Det är svinigt att lura äldre på det sättet. Och det är olyckligt för det undergräver vårt goda namn. Om folk inte kan lita på vem vi är så är det illa, säger Dan Nicander, regionchef för Hyresgästföreningen i södra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dan Nicander uppmanar hyresgäster att vara försiktiga med vem man släpper in. Han betonar att medlemsvärvarna som ofta är ute och knackar dörr alltid har en väl synlig yrkeslegitimation som visar att de kommer från Hyresgästföreningen.

Annons

– Våra värvare har yrkeslegitimation. Och vad gäller besök från andra yrkeskategorier som jobbar hos oss, jurister och förhandlare, så är de alltid aviserade.

Detta är den andra incidenten på kort tid där bedragare använder sig av Hyresgästföreningens namn. Nyligen gick Hyresgästföreningen ut med en varning på Facebook med råd om hur man ska agera om någon ringer eller knackar dörr och påstår sig komma från Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Läs också Stjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.