HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bedragare tog sig in och rånade kvinna

Lund Genom att påstå att han kom från Hyresgästföreningen tog sig en man sig in i en 81-årig kvinnas lägenhet i Lund och stal pengar och smycken.

En 81-årig kvinna utsattes på måndagen för stöld i sin lägenhet på Tordmulevägen, skriver Sydsvenskan. En man i 40-50-årsåldern ringde på och påstod att han kom från Hyresgästföreningen. Han uppgav att han kom för att kontrollera belysningen i huset efter klagomål från andra hyresgäster. Efter besöket upptäckte kvinnan att omkring 1 500 kronor i kontanter saknades liksom flera smycken.

– Det är svinigt att lura äldre på det sättet. Och det är olyckligt för det undergräver vårt goda namn. Om folk inte kan lita på vem vi är så är det illa, säger Dan Nicander, regionchef för Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Dan Nicander uppmanar hyresgäster att vara försiktiga med vem man släpper in. Han betonar att medlemsvärvarna som ofta är ute och knackar dörr alltid har en väl synlig yrkeslegitimation som visar att de kommer från Hyresgästföreningen.

– Våra värvare har yrkeslegitimation. Och vad gäller besök från andra yrkeskategorier som jobbar hos oss, jurister och förhandlare, så är de alltid aviserade.

Detta är den andra incidenten på kort tid där bedragare använder sig av Hyresgästföreningens namn. Nyligen gick Hyresgästföreningen ut med en varning på Facebook med råd om hur man ska agera om någon ringer eller knackar dörr och påstår sig komma från Hyresgästföreningen.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.