Annons

Betalade inte hyra på ett år

Vänersborg Hyresgästens viktigaste plikt mot värden är att betala hyran. En man i Vänersborg struntade i det i ett år. Nu har hyresnämnden bestämt att han måste flytta.

Mannen har bott i den centrala enrummaren i Vänersborg sedan sommaren 2011. Hyran ligger på knappt 2 000 kronor per månad men den summan har Vänersborgsbostäder bara fått in en enda gång det senaste året. 

I början av september knackade personal från Vänersborgsbostäder på hos mannen och försökte förmå honom att skriva under uppsägningen. Han vägrade.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Några dagar senare vände sig värden till hyresnämnden med en begäran om att säga upp mannen. Hyresskulden låg då på 15 600 kronor.

Annons

När nämnden tog upp frågan i slutet av januari hade skulden ökat ytterligare. Enligt Vänersborgsbostäder är samtliga hyror från februari 2012 obetalda. Trots detta bor mannen fortfarande kvar i lägenheten.

Det är helt klart mer än en hyresvärd ska behöva acceptera. Hyresnämnden går på Vänersborgsbostäders linje, kontraktet upphör att gälla och nu måste mannen flytta. Gör han det inte frivilligt måste han dessutom betala för en avhysning.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Hyresgästen dök inte upp på sammanträdet och har inte över huvud taget yttrat sig i ärendet.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.